Rukomet

Stigao trio za velike domete

Vedran Stilin • četvrtak, 14.06.2007.

Korak ka vraćanju u sam vrh europskog klupskog rukometa je učinjen. Od jučer su rukometašima Croatia osiguranja i službeno priključena tri nova/stara lica, dok se očekuje dovođenje još jednog velikog imena…

Nakon šest godina izbivanja iz hrvatskog klupskog rukometa u Croatia osiguranje vratio se Mirza Džomba. Već odavno naglašavao je želju za povratkom jer naslov europskog prvaka s voljenim klubom ono je što bi stavilo "točku na i" jedne sjajne karijere. Do sad je šest puta igrao finale Lige prvaka, a samo je prošle godine u dresu Ciudad Reala stigao to trofeja. Prije preseljenja u španjolski klub još je igrao za mađarski Fotex za koje je potpisao 2001. godine upravo iz Zagreba.

Slika 2 od 3.
Foto: Dario Dodić

Uz njega od iduće sezone bit će i stup obrane hrvatske reprezentacije Denis Špoljarić koji se nakon jednogodišnjeg izleta u bijeli svijet vraća u dobro poznato mu jato. Tu će biti i vratar Dragan Jerković čiji su nastupi u reprezentativnom dresu i sjajna forma natjerali upravu CO-a na dovođenje pojačanja u posljednjoj crti obrane. Kada mu se još pridoda Vlado Šola onda za sjajne obrambene izvedbe ne bi trebalo biti problema.

U klub je već stigao div iz Rumunjske Sania, a još se traži pojačanje na mjestu kružnog napadača. Svi bi na toj poziciji u križaljki za iduću sezonu voljeli vidjeti Igora Vorija koji vrlo vjerojatno neće nastaviti karijeru u španjolskom rukometu jer njegov sadašnji klub Barcelona na tom mjestu već ima dva pivota te se traži otkupljivač Vorijevog ugovora. Njemački Gummersbach je zagrizao više od ikoga, ali kada Džomba kaže kako bi danas ako treba išao autom po njega u katalonski klub onda bi to valjda trebalo značiti da u najjačem hrvatskom klubu ne misle olako prepustiti stasitog kružnog napadača hrvatske reprezentacije Nijemcima.

Slika 1 od 2.
Foto: Dario Dodić

Da, naravno ne smijemo zaboraviti niti Kiru Lazarova, Makedonca koji je rukometnu veličinu stekao upravo u zagrebačkom klubu. Danas je jedan od najboljih desnih vanjskih igrača svijeta te bi uz Džombu upravo hrvatski prvak trebao imati najjaču desnu stranu Europe. On je naglasio kako mu nedostaje Zagreb i sjajna atmosfera koju je ostavio odlaskom u Vezsprema. Ipak, u cijelu priču je uključena i mađarska putovnica koju su mu dosadašnji poslodavci nudili samo uz uvjet da "skine" makedonski dres i prihvati mađarski. On je to odbio što je samo išlo na mlin Croatiji osiguranju koja je iskoristila razilaženje u mišljenju i ponudila Lazarovu ugovor što on prihvaća i tako dodatno osnažuje sjajnu momčad koja se sprema za iduću sezonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!