Ostali sportovi

Vlašić, Brkljačić i Grgić na Hanžeku

HINA • četvrtak, 14.06.2007.

Nakon što je prošle godine atletski miting IAAF Grand Prix Zagreb zbog Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj bio koncem kolovoza, ove godine popularni "Hanžek" vraća se u stari termin. Tako će se 57. izdanje zagrebačkog mitinga održati 4. srpnja na stadionu Mladosti s početkom u 18.30 sati...

Nakon reorganizacije Međunarodne atletske federacije (IAAF) "Hanžek" se već drugu godinu nalazi u World Athletic Touru koji tvore 24 mitinga na svijetu što osigurava brojna ugledna imena iz svijeta atletika na stadionu Mladosti. Liste sudionika još uvijek nisu konačne, no već sada se zna da će u Zagrebu nastupiti trenutačno tri najbolje hrvatske atletičarke Blanka Vlašić, Ivana Brkljačić i Danijela Grgić. Dolazak na Savu potvrdile su i svjetska rekorderka u bacanju kladiva Tatjana Lisenko, te ponajbolje svjetske skakačice u vis Kajsa Bergqvist, te Venelina Veneva.

"Lista sudionika će biti mnogo jasnija nakon mitinga u Oslu, međutim i ove godine u Zagrebu možemo očekivati vrhunsku atletiku. Ulaskom u društvo 24 najbolja mitinga na svijetu IAAF traži određene tehničke standarde, gledanost, rezultate, a skorašnji miting će biti još jedna prilika da pokažemo kako zaslužujemo mjesto među odabranima," istaknuo je menadžer mitinga Harald Edletzberger na novinarskoj konferenciji u hotelu Westin. Edletzberger je dodao kako će na programu mitinga biti 17 disciplina, devet u muškoj (100, 200, 400, 3.000, 400 prepone, dalj, kugla, koplje i memorijalna utrka na 110 metara s preponama), te osam disciplina u ženskoj konkurenciji (100, 200, 400, 800, 3.000, vis, kladivo i 100 metara s preponama).

Uvrštenje Zagreba u World Athletic Tour poskupilo je i organizaciju natjecanja, pa će i ove godine ukupna cijena mitinga biti kao i lani oko 4 milijuna kuna, dok će nagradni fond biti 300.000 eura.

"Prema kriterijima IAAF-a dužni smo osigurati i posebnu nagradu za svjetski rekord, a on iznosi 50.000 eura," dodao je direktor mitinga Dražen Kroupa naglasivši kako će se veliki dio novca za organizaciju namaknuti iz Zagrebačkog športskog saveza (ZŠS).

"Hanžek je uvijek na visokom nivou, tako će biti i ove godine. Najvažnije je da stadion ponovo bude pun," dodao je predsjednik ZŠS-a Tomislav Šepec.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!