Tenis

Britanci vole Marina, Lučić ne

Kristian Hohnjec • subota, 16.06.2007.

Britanci vole Marina Čilića. Hrvatski tenisač, koji će sljedećeg ponedjeljka prvi put biti među 100 najboljih tenisača svijeta, ušao je u glavni turnir Wimbledona zahvaljujući pozivnici organizatora. Iste sreće nije bila Mirjana Lučić, budući da je posljednji wild card za ženski turnir otišao u ruke Britanke Katie O`Brien....

19-godišnjak je ovaj tjedan nastupao s pozivnicom i u Queen's Clubu, gdje je ostavio vrlo dobar dojam izgubivši u jučerašnjem četvrtfinalu protiv Andya Roddicka. Čilić je nanizao pobjede protiv Henmana, Falle i Tsonge, a upravo je potonji dobio drugu od posljednje dvije "divlje karte" koje su organizatori imali na raspolaganju. Marin bi vrlo teško izravno upao u glavni turnir budući da je 14. na listi čekanja, te bi tako morao igrati kvalifikacije. Svi se sjećamo što se dogodilo posljednji put kada su ljudi iz All England Cluba uručili pozivnicu hrvatskom tenisaču. Nadajmo se da Čilić može pokazati barem dio te čarolije na londonskoj travi. Čilićevim ulaskom u glavni turnir, jedini hrvatski muški predstavnik u kvalifikacijama bit će Roko Karanušić.

Kako smo najavljivali prije nekoliko dana, Mirjana Lučić neće vidjeti Wimbledon ove sezone. Mirjana nije dobila pozivnicu za glavni turnir, a organizatori nisu smatrali zgodnim uručiti bivšoj polufinalistici niti onu za kvalifikacije. Lučić je ovih dana napustila Hvar i otišla u Ameriku da bi navodno nastupila na tri turnira, iako je zasad ne možemo pronaći na ulaznoj listi nijednog Challengera i Futuresa koji se igra u Americi sljedećih tjedana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!