Tenis

Prvi naslov na travi za Janković

Deni Kirinčić • ponedjeljak, 18.06.2007.

Druga nositeljica WTA turnira u Birminghamu, Jelena Janković, uzela je svoj prvi naslov na travi pobjedom nad Marijom Šarapovom u trileru koji je trajao gotovo dva sata. Naslov na britanskoj travi je četvrti naslov sezone za Janković i odlična uvertira za nadolazeći Wimbledon...

Obje igračice su zbog kiše morale odraditi dvostruki program. Prvo polufinale igrale su Janković i Mara Santangelo. Janković je prvim setom prohujala sa 6:1, a u drugom je nadoknadila zaostatak od 2:4 i nakon nekoliko propuštenih meč lopti kod 5:4, susret završava kod 6:5. Šarapova je za protivnicu imala Francuskinju Marion Bartoli koja je ujutro dovršila susret protiv Daniele Hantuchove. Borba je bila samo u prvom setu kojeg je Ruskinja uzela sa 7:5, a u drugom nije ispustila niti jedan gem.

Finale je bilo prava poslastica. Bolje je krenula Šarapova kojoj je agresivna igra i donijela vodstvo koje je zadržala do kraja prvog seta kojeg završava servisom kod 5:4. Prva nositeljica je i u drugom setu nastavila gdje je stala napravivši break u prvom gemu, ali Janković se nije predavala i sa četiri gema u nizu od 2:3 izjednačava rezultat.

Treći set je ponovno krenuo na stranu Šarapove koja dolazi do vodstva od 3:0, ali još jednom ne uspjeva zadržati prednost i Janković dolazi do 3:3. Rezultat je bio izjednačen sve do 5:5 kada Jelena dolazi do servisa za meč na kojem gubi samo jedan poen i dolazi do vrijedne pobjede.

Naslov u paru su uzele Yung-Jan Chan i Chia-Jung Chuang. One su sa 7:6(3), 6:3 slavile nad Tian Tian Sun i Meilen Tu kojima je finale bio treći susret dana. U polufinalu su nadigrale prve nositeljice Caru Black i Liezel Huber.

WTA Birmingham, 17.6.2007., finale, :Jelena Janković (SRB, 2) - Marija Šarapova (RUS, 1) 4:6, 6:3, 7:5.

WTA Birmingham, 17.6.2007., finale, parovi, :Chan / Chuang (TPE/TPE, 2) - Sun / Tu (CHN/USA) 7:6(3), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!