Tenis

Češka obala

Tea Lokas • ponedjeljak, 18.06.2007.

Tenisko zagrijavanje za ženski Wimbledon približava se samom kraju. Dio tenisačica trenutno se nalazi nešto južnije od točke konačnog sastanka, u obalnom Eastbournu. Kiša je, kako je to ovih dana uobičajeno, ponovno pogurala program koji se danas sveo na tri pojedinačna meča...

Jedina nositeljica koja je danas otvorila glavni dio ždrijeba, Čehinja Nicole Vaidišova, slavila je protiv Australke Stosur u tri seta, "posrnuvši" tek u prvom setu da bi se "uspravila" i sa svega tri breaka nadvladala protivnicu u preostala dva seta.

Nakon sunarodnjakinje, na scenu je stupila i Lucie Šafarova koja je slijedila primjer svoje bolje rangirane češke kolegice. Iako u dva tie-breaka, i Šafarova je težak susret protiv Nijemice Groenfeld uspjela "okruniti" pobjedom. Dvjema Čehinjama pridružila se i domaća tenisačica s pozivnicom, Melanie South koja je bila bolja od još jedne australske tenisačice Molik. Molik je za turnir također dobila pozvnicu, ali danas je ipak zasluženo ispraćena.

Vezane vijesti

Kao i preostala dva susreta, i susret South - Molik nije bio lagan. Odigran je u tri seta, South se vratila nakon početnog vodstva Australke, da bi u trinaestoj igri sreća ipak prevagnula na stranu Britanke.

Zakuhan je prvi dan istočno-obalnog turnira, mečevi su već jako uzbudljivi, što će li tek biti kad na terene iziđu prve četiri nositeljice predvođene pobjednicom (ne samo) ovogodišnjeg Roland Garrosa, Justine Henin...

WTA Eastbourne, prvo kolo: Nicole Vaidišova (CZE, 5) - Samantha Stosur (AUS) 3:6, 6:4, 6:4, Lucie Šafarova (CZE) - Anna-Lena Groenefeld (GER) 7:6(0), 7:6(5), Melanie South (GBR, WC) - Alicia Molik (AUS, WC) 1:6, 6:3, 7:6(3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!