Tenis

Ančić otkazao Wimbledon

Kristian Hohnjec • četvrtak, 21.06.2007.

Ono što je bilo jasno već nekoliko tjedana dobilo je danas i službenu potvrdu. Splitski tenisač Mario Ančić neće nastupiti na Wimbledonu ove sezone. Mario je tek nedavno počeo trenirati te nije dovoljno spreman da bi se vratio na terenima All England Cluba...

23-godišnjak će narednih tjedana boraviti u Sloveniji, gdje će sa svojim trenerom Fredrikom Rosengrenom raditi na što bržem povratku u elitu. Ančićev comeback možemo očekivati krajem sljedećeg mjeseca na turniru što se igra u Washingtonu.

Mario je od posljednja četiri Grand Slama odigrao tek Australian Open, a bolest i ozlijede su ga snašle u trenutku dok je uživao u najvećim uspjesima karijere. Ančić je posljednji meč odigrao 15. veljače u Marseillu protiv Talijana Andreasa Seppija, a u međuvremenu je pao s 9. na 23. mjesto ATP liste.

Budući da će mu narednih tjedana "otpasti" i bodovi za prošlogodišnje osvajanje Hertogenboscha, odnosno četvrtfinale Wimbledona, Mario će biti plasiran ispod 40. pozicije. Ipak, Ančić će zahvaljujući zaštićenom rankingu izravno ući u ždrijeb Masters turnira u Montrealu i Cinninatiju. Ančiću želimo da se ispune njegove prognoze, odnosno da se vrati još bolji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!