Ostali sportovi

Blanka Vlašić slavila u Moskvi

HINA • petak, 29.06.2007.

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić slavila je na mitingu u Moskvi s preskočenih dva metra. Moskva je tako ostala Blankin sretan grad, u dosadašnja četiri natjecanja u njemu nikada nije išla ispod dva metra. Domaća šampionka Ana Čičerova je bila druga uz preskočenih 198 cm, dok je treće mjesto zauzela Jekatarina Savčenko sa 196 cm...

Superiornim nastupom bez pogrešnih pokušaja naša rekorderka je pokušala i na 205 cm. Unatoč dobrim pokušajima letvica je sva tri puta pala. "Dobro sam se osjećala i dobro sam tehnički odradila natjecanje. Za moje današnje sposobnosti ova je staza bila mekana da bi uspjela na 205 cm,", kazala je Blanka bez euforije, ali dobro raspoložena nakon natjecanja.

U dosadašnjih šest nastupa ove sezone Blanka je upisala pet pobjeda i jedno drugo mjesto, te je u ovoj godini već 9 puta letjela preko 2 metra najavivši pohod na rekord Bugarke Stefke Konstadinove kojoj je to uspjelo 17 puta u jednoj godini. Prošle godine Blanka je sakupila 13 natjecanja preko te magične granice zasjevši na treće mjesto svih vremena.

Sljedeće natjecanje Blanka će imati u srijedu 4. srpnja u Zagrebu na tradicionalnom Hanžeku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!