Nogomet

E, moj Zagrebe...

Ivor Krapac • subota, 30.06.2007.

Ovosezonska europska avantura nogometaša Zagreba trajala je samo dvije utakmice. Momčad Miroslava Blaževića zaustavljena je već na startnoj prepreci Intertoto kupa u sudaru s albanskom Vllaznijom...

Albanska momčad je pred svojim navijačima u Skadru u večerašnjem uzvratu slavila s 1:0, anuliravši Zagrebovu pobjedu od 2:1 iz prošlotjedne prve utakmice u Kranjčevićevoj. Odlučujući pogodak je u 26. minuti postigao Arlind Nora, koji je bio strijelac i prošle subote u Zagrebu.

Minimalna pobjeda iz Kranjčevićeve, u utakmici koju su Zagrebaši mogli (i morali) dobiti i uvjerljivije, nije bila dovoljna za zadržavanje europske nade. Uzvrat se pokazao preteškim za oslabljenu Ćirinu momčad, u kojoj ni večeras, očekivano, nije bilo Brkljače, Vrdoljaka i Ivankovića, a zbog prošlotjednog isključenja ni Krune Lovreka.

Vezane vijesti

Zagrebaši su počeli ambiciozno i u prvih 20 minuta utakmice u Skadru propustili tri lijepe prilike (Mandžukić, Ibričić, Čutura). Kazna je stigla u 26., uz odlučujući trenutak susreta Norinim udarcem koji je uz Nadarevićevo skretanje lopte završio u mreži.

Najveću šansu Zagrebaša u drugom dijelu propustio je Mandžukić 20-ak minuta do kraja, dok će domaći iz završnice ponajviše pamtiti Likinu stativu, prigodu kojom su mogli otkloniti sve dvojbe. No, ispalo je da im drugi pogodak nije bio ni potreban.

Hrvatski klupski nogomet je, tako, doživio još jednu pljusku, a, što je možda i najgore, na to smo već i navikli. Vllaznia je zaslužila otići u drugo kolo na susret s turskim Trabzonsporom, dok Zagrebašima preostaje tek okretanje pripremama za hrvatsko prvenstvo...

Intertoto kup, prvo kolo: Vllaznia - Zagreb 1:0 (prva utakmica 1:2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!