Tenis

Wimbledon protkan kišom

Deni Kirinčić • nedjelja, 01.07.2007.

Prvog dana bez naših igrača na terenima Wimbledona nismo vidjeli previše igre s obzirom da je kiša mirovala samo oko sat i pol. U tom periodu su završena dva susreta u kojima nije bilo iznenađenja, dok ih je sedam prekinuto. Iako je kiša poremetila cijeli današnji raspored, sutra nećemo vidjeti igru u All England Clubu...

Wimbledonska tradicija je ipak uzela maha i unatoč velikom broju neodigranih mečeva igre sutra neće biti. Tradicionalno, prve nedjelje u Wimbledonu, mečevi se ne odigravaju osim ako kiša ne utječe na tjedni raspored. Iako je danas igra trajala vrlo kratko, organizatori su sve susrete prebacili za ponedjeljak.

Svoje susrete su danas uspjele završiti Amelie Mauresmo i Marija Šarapova. Untoč sporom startu protiv Japanke Ai Sugiyame, mlada Ruskinja se na vrijeme trgnula i okrenula susret u svoju korist za konačnu pobjedu 6:3, 6:3. Šarapova je svoj susret završila netom prije kišnog prekida, a brža od nje bila je Mauresmo koja nije izgubila puno vremena protiv Mare Santangelo. Uvjerljivom igrom nadigrala je Talijanku i sa 6:1, 6:2 prošla u drugi tjedan.

Mlada srpska nada Ana Ivanović uspjela je završiti samo prvi set protiv Aravane Rezai sa 6:3 u svoju korist. Prema pobjedi sigurno ide i Ruskinja Nadia Petrova. Ona je povela sa 6:3, 3:1 protiv veteranke Virginije Ruano Pascual i teško je očekivati povratak Španjolke.

Čehinja Nicole Vajdišova uzela je prvi set protiv Viktorije Azarenke sa 6:4 i u drugom setu ima prednost od 3:2. Susret između Svjetlane Kuznjecove i Agnieszke Radwanske je prekinut kod 6:2, 4:3 u korist Ruskinje. Nastavak meča Venus Williams i Akiko Morigami vjerojatno će otići u treći set. Amerikanka je započela agresivno i zasluženo dobila prvi set sa 6:2, ali je u drugom borbena Japanka stekla veliku prednost od 4:1 i u ponedjeljak ćemo vidjeti ako Morigami može osvojiti drugi set i napraviti veliko iznenađenje.

Pozornost je plijenio dvoboj Jelene Dementijeve i Tamire Paszek. Austrijanka je imala rani break, ali je Dementijeva došla do vodstva od 6:3. Prvi gem drugog seta uzla je Paszek i tad je susret prekinut. Jedini muški meč dana započeli su Tomaš Berdych i Hyung Taik Lee. Berdych je dobio prvi set 6:4, a Lee ima 3:2 u drugom setu.

Wimbledon, 30.6.2007., 3. kolo, :Amelie Mauresmo (FRA, 4) - Mara Santangelo (ITA, 28) 6:1, 6:2, Marija Šarapova (RUS, 2) - Ai Sugiyama (JPN, 26) 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!