Ostali sportovi

Brkljačić: "Nisam mogla doseći željeni izbačaj"

HINA • srijeda, 04.07.2007.

Po jakoj kiši na zagrebačkome stadionu Mladosti čast da prve otvore IAAF međunarodni atletski miting Zagreb 2007 imale su bacačice kladiva. Unatoč nemogućim uvjetima, svjetska rekorderka Ruskinja Tatjana Lisenko bacila je novi rekord mitinga od 76,74 metara, dok se Ivana Brkljačić nije snašla po kiši i zauzela je peto mjesto sa hicem od 70,92 ostvarenim u petoj seriji...

Brkljačić je ove godine u životnoj formi, dvaput je obarala hrvatski rekord, no kiša ju je u Zagrebu spriječila da ponovi ostvarenja iz Dohe i Varšave. U prvom, trećem i šestom hicu je prestupila, u drugom bacila do 70,46, a u četvrtom 69,38.

"Priznajem, ja sam najveća kukavica od svih bacačica, po kiši jednostavno ne funkcioniram. Po klizavom bacalištu nisam mogla doseći ni približno izbačaj koji sam željela i na kraju moram biti zadovoljna sa 70,92 i petim mjestom. Zapravo, kada sam došla na stadion i vidjela uvjete emocionalno sam se ispraznila, a opet nisam razočarana. Prije nekoliko godina bih ovo teško podnijela, a nakon hica iz Dohe ja sam naučila prihvaćati poraze. Znate da sam prije nekoliko godina, kada su me Lisenko i ostale cure iz vrha, od kojih sam ja prije počela bacati, dosezale iznimne daljine, a ja sam bila čisti prosjek."

"Sad sam sredila život, došli su i rezultati od 75 metara, a ja mislim da mogu i do 80. Na Svjetskom prvenstvu u Osaki mi je cilj biti među prvih pet, a mislim da će mi u finalu SP-a biti daleko lakše nego danas u Zagrebu.", kazala je hrvatska rekorderka koja u četvrtak putuje na Bjelolasicu, gdje će početi pripreme za SP u Osaki u kolovozu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!