Tenis

Povijest se ponavlja

Deni Kirinčić • subota, 07.07.2007.

Kao i prošle godine, u sutrašnjem finalu Wimbledona na djelu ćemo vidjeti prva dva tenisača svijeta. Švicarac Roger Federer bez izgubljenog je seta prošao Richarda Gasqueta, dok je Rafael Nadal prošao predajom Novaka Đokovića...

Rafael Nadal dobio je priliku uzvratiti Federeru za prošlogodišnji poraz. Drugi nositelj je danas imao skraćeni program s obzirom da je Novak Đoković predao susret pri zaostatku od 1:4 u trećem setu. Federer je imao nešto teži posao protiv jučerašnjeg maratonca Richarda Gasqueta koji je odlično započeo susret, ali je u nastavku ostao bez osvojenog seta.

Švicarac Roger Federer još je jednom pokazao svoju veličinu na travi All England Cluba nakon nove pobjede u tri seta. Francuz Richard Gasquet je vrlo dobro krenuo u susret, ali je i on, kao i mnogi drugi, ostao bez osvojenog seta. Oba igrača su svoj servis držala uvjerljivo sve do 6:5 kada Federer koristi nervozu Gasqueta i uzima set. Jedinu break loptu Francuza u prvom setu Federer je spasio as servisom.

Vezane vijesti

Jučerašnji maraton protiv Andyja Roddicka je očito djelovao na Gasqueta koji je ispustio servis odmah na startu drugoga i tu je bio kraj seta jer su oba igrača do kraja seta držala svoje servise. Promjene nije bilo ni u trećem setu. Gasquet je solidno parirao Federeru s osnovne crte, ali je Federer bio taj koji je bio agresivniji i učinkovitiji na svoj servis.

Novi break u trećem setu je došao u sedmom gemu, a malo kasnije izvrsnim forhendom Federer dolazi do još jednog finala, svog petog u Wimbledonu. Pobjedom nad Gasquetom, Federer je došao do 53. uzastopne pobjede na travi, a taj rekord će mu sutra probati ugroziti Rafael Nadal.

Nadal je za protivnika imao mladog Novaka Đokovića koji je prethodnih dana slavio u dva teška susreta zaredom i to se danas odrazilo na četvrtog nositelja koji je morao predati susret u trećem setu. Đoković je na startu susreta spasio nekoliko break lopti i uzeo uvodni gem, a nakon toga oduzeo i servis Nadalu za 2:0. Servis nije ispuštao do kraja seta i izgledalo je kako će to biti prava borba mladih divova.

Ipak, drugi set je potpuno protekao u znaku Nadala koji je sa 6:1 izjednačio rezultat. Treći je od početka također krenuo na stranu Španjolca koji sa 4:1 dolazi do prednosti od dvostrukog breaka. Đoković je tijekom susreta imao problema s infekcijom malog nožnog prsta, a bolove su mu zadavala i leđa. Kod 4:1 je odlučio prekinuti muku i predati susret Nadalu koji se drugu godinu zaredom našao u finalu Wimbledona. Hoće li zaustaviti kralja Wimbledona vidjet ćemo u sutrašnjem finalu...

U konkurenciji parova do završnice su stigli braća Bryan koja su sa 3:0 porazila Fabricea Santoroa i Nenada Zimonjića, te Arnaud Clement i Michael Llodra koji su zaustavili Brazilce Marcela Mela i Andrea Sa.

Wimbledon, 7.7.2007., polufinale, :Roger Federer (SUI, 1) - Richard Gasquet (FRA, 12) 7:5, 6:3, 6:4, Rafael Nadal (ESP, 2) - Novak Đokovć (SRB, 5) 3:6, 6:1, 4:1, predaja Đokovića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!