Nogomet

Liberec kao upozorenje Dinamu

Tomislav Globan • nedjelja, 15.07.2007.

Otrcana fraza kako "danas svi igraju nogomet" još je jednu potvrdu dobila večeras u ogledu kazahstanskog i češkog kluba u Intertoto kupu. Izraziti favorit i neupitno kvalitetnija momčad, slavni Slovan iz Libereca, izbačen je na svom terenu od Tobola usprkos odličnom rezultatu iz prve utakmice...

Odigravši 1:1 "na drugom kraju svijeta" u Kazahstanu, Česi su vjerojatno pomislili da je operacija Tobol riješena, no na vlastitom terenu zatekao ih je hladan tuš. Žumaskaliev u 16. te Ostapenko u 35. minuti pogodili su za najveće iznenađenje drugog kola Intertoto kupa. Kazahstanci su se tako izborili za priliku da u dvoboju s grčkim OFI Kretom osiguraju nastup u Kupu Uefe.

Kazahstanski su klubovi na Uefinim ljestvicama koeficijenata slabije rangirani od azerbajdžanskih, stoga je to pravo upozorenje u pravom trenutku za hrvatskog prvaka uoči skorašnjih okršaja s Hazarom.

Vezane vijesti

U drugom susretu dana, ukrajinski Čornomorec (novi klub bivšeg igrača Pule Igora Loze) ni na gostovanju nije imao prevelikih problema s bjeloruskim Šahtjorom. Pobjedom 0:2 (strijelci Poltavec i Griško) klub iz Odese ukupnim se rezultatom 6:2 kvalificirao u treće kolo Intertoto kupa i na putu do Kupa Uefe stoji mu još "samo" francuski Lens.

Intertoto kup, 2. kolo:
Slovan Liberec (Češ) - Tobol Kostanay (Kaz) 0:2 (1:1)
Šahtjor Soligorsk (Blr) - Čornomorec Odesa (Ukr) 0:2 (2:4)
u zagradama je naveden rezultat prve utakmice

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!