Rukomet

Bez dvorane nema napretka

Ivana Strahija • četvrtak, 19.07.2007.

U očekivanju bilo kakvih vijesti iz redova čakovečkog prvoligaša, koji bi s prvenstvom po rasporedu trebali započeti 8. rujna, možemo pisati i o starim boljkama rukometaša u Čakovcu. Činjenica jest da se taj sport na žalost ne može razvijati do svog punog kapaciteta – zbog nedostatka dvorane.

Kad je pred par godina Čakovec dobio priliku ugostiti dio Svjetskog rukometnog prvenstva za žene bilo je to 'preko debele veze' i s mnogo obećanja, pošto je dvorana Graditeljske škole bila ne u derutnom već u očajnom stanju. Svaka čast gradskom i sportskom rukovodstvu, svi su od reda zapeli i dvoranu pretvorili u reprezentativnu ljepoticu.

Nakon iznimno uspješnog odrađivanja SP-a Čakovčani su konačno mogli preuzeti dvoranu natrag, pa su se u svoj grad vratili i rukometaši Perutnine Pipo IPC, koji su do tada svoje utakmice igrali u Murskom Središću.

Već su tada građani počeli dvoranu tretirati kao rukometašku, no istina je daleko od toga: "Mi u čakovečkoj dvorani odradimo svega tridesetak sati tjedno, što nikako nije dovoljno i za seniorski i za kadetski program, treninge i utakmice. Škola ima dvoranu beziciranu do 18 sati, do kad traje nastava, pa je ta dvorana daleko od rukometne.", rekao je nedavno Željko Kavran, predsjednik RK Perutnine Pipo IPC.

Slika 1 od 2.
Foto: www.rkperutninapipoipc.hr

Zbog nedostatka kapaciteta u dvorani Graditeljske škole najbolji međimurski rukometaši i dalje su osuđeni na potucanje po okolnim dvoranama i mjestima, što nije nimalo lako uskladiti kod seniora, a kamoli kod kadeta koji što se prijevoza tiče još uvijek većinom ovise o roditeljima. Od drugih dvorana u gradu čakovečkim bi rukometašima, posebice za trening mlađeg uzrasta odgovarala lijepa nova dvorana II OŠ, no tamošnji ravnatelj ne dopušta uporabu smole, što naravno isključuje mogućnost ozbiljnog treninga.

"Idealno bi rješenje za čakovečki rukometa bila izgradnja dvorane širine 45 metara, investicija ne bi trebala biti veća od 10 milijuna kuna, pošto su svi preduvjeti za izgradnju ispunjeni. Ta dvorana treba ne samo muškom, već i ženskom rukometu, koji je u Čakovcu u nezavidnom položaju. Pipo rezultatima daleko nadmašuje svoje uvjete, što je pravo čudo i ne znam koliko ćemo još tako moći.", rezigniran je Kavran.

Nakon uspješno završenog četverogodišnjeg ciklusa, u kojem je klub postao jedan od najboljih u I rukometnoj ligi i stekao veliku podršku navijača, Perutnina Pipo IPC priprema se za dodatno poboljšanje u svojim redovima. Planiraju ne samo angažirati profesionalce da rade u klubu (funkcija sportskog direktora i druge), već se i maksimalno angažirati oko stvaranja prvoligaških rukometaša.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!