Nogomet

Ivanković: "Svi znate tko je Werder"

Tomislav Pacak, Dario Dodić • petak, 03.08.2007.

Zadrži li stečenu prednost protiv Domžala, Dinamo će u 3. pretkolu Lige prvaka igrati protiv Werdera iz Bremena. U Dinamu su svjesni da su mogli proći i bolje, no Branko Ivanković pred novinarima nije htio puno pričati o njemačkom doprvaku...

Nakon što su jučer u Maksimiru istaknuli znak "stop" novinarima, zbog navodno neprihvatljivih medijskih komentara, danas je održana 'presica' koju su u klubu najavili kao priliku za razgovor o ždrijebu Lige prvaka. Međutim, Ivanković gotovo da uopće nije htio razgovarati o Werderu, fokusirao se na predstojeći prvenstveni dvoboj s Interom.

Ivanković je prvo napravio kratki pregled stanja u momčadi nakon dvoboja u Domžalama: "Pretpostavljam da je ovakav broj novinara izazvao ždrijeb Lige prvaka. Imamo određenih problema uoči Intera; još uvijek su u fazi rehabilitacije Vrdoljak i Vugrinec, očekujem da Vrdoljak ubrzo bude kandidat za sastav. Vugrinec je također u boljem stanju, uskoro bi ta upala trebala biti sanirana. Od ostalih igrača, neće protiv Intera biti Pokrivača koji ima malu rupturu mišića, neće ga biti ni protiv Domžala. Sastav vam još ne mogu reći jer moram vidjeti situaciju sa Šokotom i Ettom koje ću vjerojatno odmoriti u Zaprešiću. Vraća se Mandžukić u sastav, te je u kombinaciji za prvu momčad. Sve bolje je i Drpiću koji još uvijek ima određene bolove, ali vjerujem da će biti u konkurenciji za momčad."

Vezane vijesti

Dinamov trener odbija pomisao o šetnji u Zaprešiću: "Najbolji igrač Domžala bio je Dario Zahora, naš posuđeni igrač, mislim da vam to odgovara na ovo pitanje da je Zaprešić naša filijala. Zahora se pokazao kao pravi profesionalac, imao je veliki teret na leđima. U Zaprešiću me zanima pobjeda Dinama, a ne naši igrači na posudbi; njih znam jako dobro. Dinamo je tamo izgubio puno bodova, pa su mi te insinuacije nerazumljive. Inter je vrlo mlada momčad, prvi put su igrali u Splitu, nakon vodstva od 2:0 lako se dođe do potopa. To nije prava vrijednost Intera, protiv Rijeke su nesretno izgubili i ne očekujemo nikakvu šetnju."

Ivankovića su dakako dočekala pitanja u vezi Werdera: "Ništa neću reći o ždrijebu, jer mi prvo moramo proći Domžale da bi mogli razmišljati o Werderu. Svi vi znate kakva je momčad Werder, uz Bayern su zadnjih 20 godina najbolja momčad Bundeslige. Imaju izuzetne rezultate i u Europi, bilo kakav komentar je sada suvišan. Da li sam imao kakvu želju? Jedina želja mi je da prođemo Domžale. Nećemo ništa govoriti o Werderu dok ne prođu Domžale."

Glede dolaska Boška Balabana, Ivanković je izjavio: "Balabana očekujemo danas ili sutra u Zagrebu, kako bi se dogovorili sve detalji realizacije tog transfera."

Ivanković je kratko komentirao i protivnike ostalih hrvatskih predstavnika u Europi: "Hajduk i Slaven dobili su očekivano teške protivnike; Galatasaray je Top 3 u Turskoj i o tome ne treba dodatno pričati, a Sampdoria je na putu povratka u vrh talijanskog nogometa i tome nemam što dodati."

Što se tiče eventualnih novih dolazaka, Dinamov trener je naznačio: "Prijelazni rok je otvoren do 31. kolovoza, i do tada postoji mogućnost da se netko dovede. Uvijek se može nešto realizirati, a to diktira situacija i potrebe u momčadi, odnosno situacija na tržištu. Ako se Drpić oporavi, mi nemamo neke velike potrebe. Sigurno u obrani možemo dovesti jednog igrača ako bude problema s ozljedama. Imamo sve zatvoreno, desno imamo Buljata i Ettoa, u sredini tri stopera, lijevo Čalu i Carlosa, pa sve možemo iskombinirati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!