Košarka

Litavska škola prejaka za Hrvate

Bojan Poturica • subota, 04.08.2007.

Drugi dan Europskog prvenstva za košarkaše do 18 godina nije bio ništa uspješniji od prvog za hrvatsku reprezentaciju koja je doživjela novi poraz, ovaj put od Litve...

Hrvatska reprezentacija do 18 godina doživjela je novi poraz na Europskom prvenstvu u Madridu. Hrvati nisu imali odgovor na Litavce koji su odigrali rutinsku utakmicu te su slavili 86:68 i time stigli do druge pobjede, dok je našoj reprezentaciji ovo bio drugi poraz u isto toliko susreta.

Litva je vodila tijekom cijelog susreta, a utakmicu je otvorila serijom 8:0. Filip Krušlin potom zabija prvi koš naše reprezentacije na susretu, a tri i pol minute prije kraja prvog dijela, Hrvatska nakon pogotka Delaša zaostaje samo tri koša. Nakon prve četvrtine stoji +6 za Litvu.

Tricom Krušlina, Hrvatska dolazi na -4 (30:26). Nakon toga, hrvatski zaostatak je sve veći i veći. Na poluvremenu Litavci imaju devet koševa prednosti.

Hrvatska do kraja ne uspijeva priprijetiti. Nakon 30 minuta igre Litva vodi 66:50, da bi na kraju bilo +18.

Janavicius (18 koševa, 3 ukradene lopte) i Matijeunas (17 koševa, 5 skokova) su predvodili Litavce, dok je Krušlin bio prvo ime Hrvatske s 24 koša.

Hrvatska sutra igra posljednju utakmicu u skupini s Njemačkom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!