Košarka

Poigravanje s Irskom

Branimir Korać • nedjelja, 05.08.2007.

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija osvojila je deveto mjesto na Europskom prvenstvu B divizije. U susretu za deveto mjesto Hrvatska je igrala protiv Irske i ubilježila vrlo visoku pobjedu pritom primivši tek 33 poena...

Irkinje nisu bile dorastao protivnik našoj ženskoj kadetskoj reprezentaciji. Iako smo se potajno nadali povratku u A diviziju ženske europske košarke, naše kadetkinje na kraju su zauzele tek deveto mjesto pobijedivši u dvoboju za tu poziciju vrlo slabu Irsku s čak 75:33.

Razlika u kvaliteti između ove dvije reprezentacije bila je očita već od prve minute. Već u prvoj četvrtini naša reprezentacija se odvojila i završila taj dio igre s vodstvom 20:6 uz po osam poena i četiri skoka Bošnjak i Škare.

Već do poluvremena sve je riješeno obzirom da je Hrvatska na odmor otišla s visokih 39:10. Irska je u prvih 20 minuta iz igre šutirala katastrofalnih 3/26 i upisala čak 15 izgubljenih lopti.

Prednost je nastavila rasti i u drugom poluvremenu te je Hrvatska s lakoćom došla do devete pozicije.

U našem sastavu najefikasnije su bile Vilenica s 20 poena i 11 skokova te Škara s 12 poena i devet skokova i Krstić s 11 poena i 12 skokova. Kod Irske Scannell je ubacila devet poena uz sedam skokova.

EP U16 košarkašice, B divizija, za deveto mjesto:
Hrvatska - Irska 75:33.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!