Košarka

Vragović i Krušlin spasili Hrvatsku

Kristian Hohnjec • nedjelja, 05.08.2007.

Hrvatski košarkaši uspjeli su u susretu protiv Njemačke osigurati ulazak u četvrtfinalnu skupinu. Nakon što je Njemačka povela 25:13, velikom serijom dalekometnih ubačaja Karla Vragovića i Filipa Krušlina vratili smo se u utakmicu. Nijemci su u nastavku totalno pali, pa je pobjeda na kraju uvjerljiva - 88:73…

Dvanaest sekundi prije kraja prve četvrtine gubili smo 12 razlike, međutim tada je odlični Vragović zabio 10 koševa u seriji Hrvatske 15:0, pa je rezultat u 13. minuti glasio 28:25 za nas. Do kraja poluvremena razigrao se i Filip Krušlin, a nakon serije njegovih trica otišli smo na odmor s prednošću 49:44. Karlo i Filip zabili su 36 koševa u prvom poluvremenu, uključujući i osam ubačaja za tri.

U nastavku se raspoloženom dvojcu priključio i Zadranin Marino Šarlija, pa je prednost Hrvatske nezaustavljivo rasla. U posljednju četvrtinu ušli smo s 73:59, budući da smo treću dionicu okončali serijom 8:0. Do kraja susreta više nije bilo nikakvih dvojbi. Krušlin je utakmicu završio s 29 koševa, šest ukradenih lopti, te po četiri skoka i asistencije. Vragović je dodao 24 poena uz tri asista, dok je Šarlija ostvario 12 koševa uz jednako toliko skokova. Mario Delaš za osam je minuta zaradio tri osobne pogreške, kasnije nije ulazio.

Kod Njemačke najbolji Tibor Pleiß s 16 skokova i 14 koševa. Budući da je Litva pobijedila Sloveniju, prošli smo dalje kao i Nijemci, što nam omogućuje da u nastavak natjecanja prenesemo jedinu pobjedu. Protivnici u četvrtfinalnoj skupini će nam prema očekivanjima biti Španjolci, Srbi i Rusi. S obzirom na visok poraz protiv Litve, kao i kvalitetu protivnika, šanse za ulazak u polufinale su nam minimalne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!