Košarka

Brige za Bergeauda, odlična Latvija

Branimir Korać, Branko Barić, Kristian Hohnjec • nedjelja, 05.08.2007.

Iako su Francuzi ubilježili pobjedu i u drugoj svojoj pripremnoj utakmici, u njihovom taboru nema puno razloga za zadovoljstvo. Pored problema sa zvijezdama Tonyjem Parkerom i Borisom Diawom koji još nisu riješeni, igrač španjolskog Valladolida Joseph Gomis također je postao upitan za nadolazeći Eurobasket...

Jedan od najužih favorita za zlato na Europskom prvenstvu nije imao previše problema u prijateljskoj utakmici s Belgijom, što zorno pokazuje konačni rezultat 98:75. Roony Turiaf postigao je 19 pogodaka, Yakhouba Diawara 17. Na utakmici nisu nastupili ozljeđeni Parker, Diaw koji ima problema s plaćanjem osiguranja njegovom matičnom klubu, te Gomis koji se sada «upisao» u listu ozljeđenih.

Hoće li ova trojica otputovati u Španjolsku saznat ćemo nakon 12. kolovoza kada završava pripremni turnir u Strasbourgu. Tada će francuski izbornik Claude Bergeaud obznaniti svoju konačnu listu od 12 igrača za Eurobasket 2007.

Naš protivnik u Sevilli, Latvija osvojila je turnir u Rigi. Prvo su jučer u šokantnoj utakmici pobijedili Litvu 84:83. Kod rezultata 81:83 dvije sekunde prije kraja Jānis Blūms namjerno je promašio drugo slobodno bacanje, uhvatio loptu i dodao do Kristapsa Janičenoksa koji sa sirenom pogađa tricu preko tri obrambena igrača.

Danas su u finalu lako svladali Bjelorusiju, bilo je 82:54. Svakako upozoravajući rezultati za našu momčad, iako nema njihovog lidera Robertsa Štelmahersa, Latvijci nisu za podcjenjivanje. Momčadi se priključio i mladi NBA centar Andris Biedrins. Najbolji njihov strijelac na turniru je bio šuter Janičenoks, tu su još solidni play Blums, Armands Škele i Sandis Buškevics.

Litva se iskupila za poraz od Latvije pobjedom nad Novim Zelandom 94:81. Bio je to lagan posao za Litavce koji s se odvojili već u prvoj četvrtini i nisu više dopustili Novom Zelandu povratak u utakmicu.

Songaila sa 16 poena i šest skokova i Kšištof Lavrinovič s 14 poena i sedam skokova predvodili su Litvu dok je Kirk Penney s 22 poena bio usamljen kod Novozelanđana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!