Zimski sportovi

Souray i Penner za bolju budućnost Oilersa

Adam Bajić • ponedjeljak, 06.08.2007.

Nakon mnogih razočaranja u proteklih godinu dana, navijači Oilersa konačno mogu biti barem malo zadovoljni. Manager momčadi Kevin Lowe uspio je pojačati momčad sa tri vrlo dobra igrača, braničima Sourayem i Pitkanenom te napadačem Pennerom…

U zadnjih godinu dana Oilersi su, nakon poraza u finalu Stanley Cupa, pretrpjeli odlazak mnogo važnih igrača, poput Pece, Dvoraka, Samsonova, Tarnstroma, Spaceka, a posebno teški bili su rastanci sa miljenikom navijača Smythom i danas u Edmontonu omraženim Prongerom. Sve to itekako je uzdrmalo klub, zaredali su loši rezultati i Oilersi su ostali bez doigravanja.

No, Lowe je nakon nekoliko neuspješnih pokušaja agresivnim pristupom uspio naći zamjene za bivše zvijezde. U zamjenu za već vremešnog kapetana Jasona Smitha i Lupula, dovedeni su mladi, ali već dokazani branič Pitkanen i veteran Sanderson. Na pet godina vjernosti obvezao se i Sheldon Souray, najbolji strijelac među braničima prošle sezone. A gnjev vodstva Anaheima, Lowe je izazvao kad je dao ponudu od 21.5 milijuna dolara kroz pet godina mladom Penneru, što Ducksi zbog ograničenog budžeta nisu mogli pratiti. Krupni Penner, koji igra na lijevom krilu, sad je član Oilersa i bit će velika napadačka uzdanica.

Od svih prinova, a posebice od Souraya i Pennera, očekuje se da ispune očekivanja i preuzmu liderske pozicije. Jesu li dostojni toga i mogu li slavnome klubu vratiti stari «sjaj», ostaje da vidimo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!