Košarka

Litva teško, Latvijci se ne šale

Branko Barić • utorak, 07.08.2007.

Danas su u letonskom glavnom gradu odigrana dva pripremna susreta za Europsko prvenstvo koje se igra u rujnu. Litva je upisala još jednu pobjedu iako nije blistala, a sada je svima jasno da je Latvija, naš suparnik u skupini B, u stanju svakome u Španjolskoj zagorčati život..

Litva je nakon slavlja protiv Novog Zelanda nastavila s pobjedama u pripremnim utakmicama. Danas su u Rigi svladani Bjelorusi, koji su se ipak na kraju pokazali kao tvrd orah. Tek u trećoj četvrtini Litavci su uspjeli dominirati i stvoriti razliku od 10 koševa, ali ipak nisu osigurali bezbrižnu završnicu. Bjelorusija se nije predavala, ali uspjela je izboriti tek častan poraz 96:90.

Kaukenas je postigao 16, Songaila 15, Jaskevičius 14 i Šiškauskas 12 kod pobjednika, dok je najbolji Bjelorus bio Veremenko s 23 koša.

U Rigi su se sastali još i Latvija i Novi Zeland, a naš suparnik na Eurobasketu slavio je s 82:74. Tall Blacksi predvođeni neuništivim kapetanom Perom Cameronom vodili su tri četvrtine, ali nisu uspjeli zadržati taj ritam do kraja. Latvijci tako nastavljaju s dobrim igrama i odličnim rezultatima u pripremnom dijelu i otvoreno najavljuju kako su spremni i za iznenađenje i prolazak grupe na predstojećem prvenstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!