Košarka

Čudesan preokret Grka

Kristian Hohnjec • srijeda, 08.08.2007.

Symeon Iokeimidis pogodio je slobodno bacanje dvije sekunde prije kraja za 82:81 pobjedu Grčke protiv Francuske, time su Grci osigurali nastup u polufinalu. Iz E skupine među četiri najbolja će i Latvija, dok je u grupi F uoči posljednjeg kola sve otvoreno....

Čudesno je kako su Francuzi uspjeli izgubiti utakmicu, pobjeda bi im širom otvorila vrata polufinala. Izabranici Phillipa Orya u posljednje dvije minute utakmice ušli su s 81:72. No, Grci su to stigli i prestigli ponajviše zahvaljujući odličnom blokeru Kosti Koufosu i Konstantinosu Sloukasu, koji je do ove utakmice odigrao malo toga.

Odenov nasljednik, 216 centimetara visoki Koufos utakmicu je završio s 25 koševa, 10 skokova i sedam blokada, dok je Sloukas dodao 14, a Pappas 12 poena. Francuzima nije pomogao niti raspoloženi Edwin Jackson (28 koševa). Veliko iznenađenje je neporaženost Latvije, danas su predvođeni Mizisom (26 koševa) 73:68 svladali Tursku.

Veoma važan susret u skupini F igrali su Španjolska i Litva. Domaćin je dobio 87:82, glavni protagonisti Ricky Rubio i sudačka trojka. Litva je odlično otvorila (20:10), da bi Španjolci krajem treće poveli 70:56. Na kraju smo gledali uzbudljivu završnicu, koju je riješio Rubio s šest koševa u posljednje dvije minute. Ricky je utakmicu završio s 33 poena, na drugoj strani Motiejunas 17 koševa. Srbi su lakoćom svladali Njemačku 107:59, te su uoči posljednjih susreta u najboljoj poziciji. Dovoljno im je izgubiti s manje od 16 koševa od Litve za prolaz, Španjolska će proći samo u slučaju poraza Litve ili njihove pobjede s jednim poenom prednosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!