Rukomet

Juniori na tragu kadeta

Vedran Stilin • subota, 11.08.2007.

Nakon što smo srebrnom medaljom okončali Svjetsko kadetsko prvenstvo u Bahreinu, na red su došli juniori koji će se u Makedoniji boriti za što bolji plasman na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava od 13. do 26. kolovoza…

Izbornik Vladimir Canjuga nažalost neće moći računati na neke od svojih ključnih igrača tako da Makedoniju neće vidjeti umorni od Bahreina Duvnjak i Štrlek, dok je Nekić napuknućem lože u Delnicama platio danak mukotrpnim pripremama. Uz to su zbog klupskih obaveza iz reprezentacije izostali Kopljar i Đono koji moraju spremno dočekati zahtjevnu sezonu Croatia osiguranja.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Ipak, usprkos silnim problemima vjerujemo u ovu momčad iako ne možemo garantirati visok plasman s obzirom na jačinu ovog natjecanja. Sam podatak da nas nije niti bilo na prošlom SP-u prije dvije godine u Mađarskoj korak je naprijed u ovoj dobnoj kategoriji koja još nije donijela većeg slavlja Hrvatskoj.

Gledajući igrački kadar zanimljivo je kako niti jedan reprezentativac ne dolazi iz redova najjače hrvatske momčadi Croatia osiguranja, međutim i bez njih pred ovim igračima je blistava budućnost te nema niti jednog razloga da već sada ne pokažu svoju pravu vrijednost.

Na putu ka zvjezdanom statusu stajat će im Rusija, Slovenija, Bugarska i Tunis s kojima je Hrvatska smještena u Skupinu C. Vjerojatni plasman u drugi krug trebao bi donijeti za protivnike Dansku, Španjolsku i Koreju s kojima zasigurno predstoji borba do posljednjeg atoma snage za plasman među četiri najbolje reprezentacije svijeta.

Ipak, nema razlog sumnjati u ove dečke i izbornika Canjugu jer nedavno su kadeti pokazali veliku vrijednost hrvatskog rukometa, a zasigurno su i juniori na tom putu. Naravno, Sportnet.hr će vas iz dana u dan pravovremenom izvještavati o događanjima u Makedoniji i nadamo se – novom velikom uspjehu hrvatskog sporta.

Igrački kadar: Lončar (Perutnina PIPO IPC), Šunjić (Agram Medveščak), Bumbak (Dubrava), Čupić (Metković), Gojun (Zamet), Blažević (Gorenje), Bičvić (Osijek Elektromodul), Veraja (Osijek Elektromodul), Batinović (Agram Medveščak), Kević (Nexe), Musa (Trimo Trebinje), Vozab (Dubrava), Kovačević (Dubrava), Koljanin (Koteks Split), Vranić (Osijek Elektromodul), Gruičić (Poreč), Svalina (Gorica).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!