Košarka

Francuzi s Parkerom potopljeni, Nijemci bez Nowitzkog do pobjede

Branko Barić • nedjelja, 12.08.2007.

U Strasbourgu su danas odigrane još dvije prijateljske utakmice u svrhu priprema za Europsko prvenstvo. Jednu je obilježio povratak Tonyja Parkera i potop Francuza, a drugu nastavak dobrih igara naših susjeda Slovenaca. Nijemci također ne miruju; oni su u Beču odmjerili snage sa Slovačkom...

Francuski ljubitelji košarke danas su dobili jednu dobru i jednu lošu vijest. Dobra je da se Tony Parker oporavio od ozljede i po prvi put zaigrao u pripremnim utakmicama svoje reprezentacije. Loša vijest je da je ta njegova reprezentacija potopljena od strane aktualnih europskih prvaka Grka rezultatom 74:55.

Iako je Claude Bergeaud dosta rotirao sastav, a prva zvijezda mu očito još treba uhvatiti pravu formu, sigurno će ga zabrinuti nemoć koju je njegova momčad iskazala protiv Tea Papaloukasa i društva. Najefikasniji na utakmici bio je Spanoulis sa 16, dok su Papadopulos i Fotsis postigli po 12 pogodaka. Parker je s devet koševa bio najbolji strijelac kod Francuza.

Slovenci nastavljaju s odličnim igrama u pripremnom dijelu. Nakon jučerašnje pobjede nad Grčkom, danas su pali i Srbi. U porazu 79:66 nisu nastupala tri najbolja srpska igrača - Jarić, Miličić i Gurović, koje je izbornik Slavnić odlučio malo odmoriti. Lakovič je postigao 13, Ćapin 11 i Dragić 10 za Slovence, dok je kod Srba najučinkovitiji bio Erceg s 18 koševa.

Nijemci su idalje na pripremama bez Dirka Nowitzkog koji će se suigračima priključiti u utorak, a za današnji ogled sa Slovačkom poštedu su dobili i Okulaja, Hamann, Femerling i Greene. Unatoč tim brojnim izostancima, Bauermannovi izabranici upisali su pobjedu 70:64, a najviše se istaknuo Herber sa 16 postignutih pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!