Košarka

Jednogodišnja pauza za Srbe i Litavce?

Kristian Hohnjec • nedjelja, 12.08.2007.

Iako je utakmica Srbije i Litve registrirana postignutim rezultatom, čini se da će žalba Španjolskog košarkaškog saveza (FEB) ipak biti plodonosna. Naime, Fibina komisija pregledala je snimku, te preporučila Etičkom odboru Fiba Europe da sve srpske i litavske igrače stavi na jednogodišnje hlađenje...

Podsjetimo, Litvu i Srbiju sumnjiči se za namještanje rezultata utakmice drugog kruga, koja je direktno odlučivala o putnicima u polufinale. Fibin odbor za žalbe pregledao je video materijal, te je na temelju toga odlučio uputiti preporuku Fibi Europe da se svim sudionicima ovog susreta zabrani igranje na godinu dana. Ne treba isticati koliko bi jednogodišnja pauza naštetila igračima u krucijalnoj fazi njihovog razvoja. Ne čudi stoga ogorčenost koja dolazi iz srpskog tabora.

Šef delegacije Nebojša Čović i sportski direktor juniorske reprezentacije Žarko Varajić poslali su pismo Komisiji za žalbe i Košarkaškom savezu Španjolske: "Vašu odluku ne prihvaćamo jer je smatramo sramotnom i licemjernom. Direktno je usmjerena protiv košarke kao sporta". Srbi se također žale na mržnju koja ih je dočekala u Španjolskoj, a proteste domaćina označavaju kao nemogućnost da se pomire s ispadanjem. U svakom slučaju velika je mrlja pala na ovo prvenstvo, a Fiba očito neće dopustiti da sve prođe nekažnjeno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!