Košarka

Francuzi zaustavili Slovence, Srbi razmontirali Grke

Branko Barić • ponedjeljak, 13.08.2007.

U Rijeci, Strasbourgu, Beču, Cagliariju i Vilniusu danas su se odigravali pripremni susreti za Eurobasket 2007. Slovenski niz je zaustavljen, Srbi su se konačno pokazali u pravom izdanju, Latvijci i dalje pobijeđuju, a Litva je slavila obračunu s Rusima...

U Strasbourgu se nastavljaju pripremni obračuni četiri reprezentacije. Danas su domaćini prekinuli sjajan niz Slovenaca, koji su pak ostali bez svog prvog razigravača Lakoviča. Francuzi su uz manje oscilacije kontrolirali utakmicu od samog početka, da bi na kraju došli do uvjerljivih 80:60. Badiane je predvodio pobjednike sa 16 pogodaka, a pratili su ga Gomis s 13 i Diawara s 12. Smodiš je na drugoj strani postigao 11, a Nesterović 10.

Moka Slavnić danas nije odmarao nikoga od svojih zvijezda, pa je takva Srbija bila jednostavno prejaka za Grčku. Giannakis je na drugoj strani puno više kalkulirao i rotirao, te je to na kraju platio s neugodnih -31. Gurović je za konačnih 93:62 najviše doprinio s 28 pogodaka, a razigran je bio i Milačić s 18.

Italija, Češka, Latvija i Poljska sudjeluju na pripremnom turniru u Cagliariju. Domaćini su odigrali s punim gasom od početka, pa je kao rezultat toga došla i uvjerljiva pobjeda 88:57. Talijane je predvodio dvojac Bargnani – Belinelli s 19, odnosno 13 koševa.

U drugoj utakmici na turniru Latvija je svladala Poljsku 77:75. Janicenkos je postigao 17 koševa za naše protivnike u Španjolskoj, a kod Poljaka najefikasniji je bio Dylewicz s 18 poena.

Litva je ugostla reprezentaciju Rusije i ostvarila pobjedu 76:66. Jasikevičius i Songaila su zabili po 17 za Litvu, Kaukenas 15, a kod Rusa Krjapa 28 i Kiriljenko 14.

Slovaci su u Beču pobijedili domaću Austriju 92:82. Rančik je postigao 29 pogodaka, Mička 22, a najbolji u redovima Austrijanaca su bili Kollik i Ortner s po 15 koševa.

Turnir u Rijeci otvorili su Finska i Novi Zeland. Finci su slavili 85:79 zahvaljujući 22 pogotka Huffa i 17 pogodaka Matinena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!