Automoto

Spyker prodaje F1 momčad?

Maja Giljanović • srijeda, 15.08.2007.

Nizozemski proizvođač automobila Spyker Cars potvrdio je sve glasnija nagađanja vezana za gubitničko poslovanje tvrtke iz kojeg izlaz, čini se, traže djelomičnom ili pak potpunom prodajom tima kupljenog u rujnu prošle godine...

U službenoj je izjavi, naime, objavljeno da je u planu refinanciranje putem novih ulaganja, a dodatno bi osigurana sredstva trebala donijeti veću kratkoročnu kreditnu likvidnost. Nju trenutno, pak, održava glavni dioničar, luksemburški Strongwind čija je nedavna injekcija od dva milijuna eura zajma, međutim, očito nedostatna.

Kompanija osnovana prije sedam godina se preračunala; godinu će završiti s poslovanjem u minusu jer osim što su očekivali daleko veći udio od raspodjele televizijskih prava, razočarani su i prihodima od sponzora.

Mjesta panici svejedno nema jer brojne su ponude već na stolu, a svakako je među zanimljivijima ona izvršnog direktora F1 tima Michiela Mola koji je spreman otkupiti momčad i u spriječavanju sukoba interesa odstupiti s trenutne funkcije. U tom bi slučaju potpredsjednik Odbora Hugenholtz privremeno preuzeo njegovu stolicu dok se ne nađe dugoročno rješenje.

U Spykeru inače očekuju da bi se s refinanciranjem trebalo završiti do konca trećeg kvartala tekuće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!