Košarka

Rusi pregaženi, Nowitzki igra sam

Branimir Korać • nedjelja, 19.08.2007.

Francuska je pobjednik turnira igranog u Parizu. Pripremni turnir zaključila je impresivnim nastupom protiv Rusa, a nedjeljne pobjede u pripremnim dvobojima ostvarili su i Nijemci i Portugalci...

Njemačka s Dirkom Nowitzkim po drugi put svladala je Kineze. Ovaj put nije to bio lagan posao, Kinezi su u posljednjih deset minuta čak i vodili, ali Nowitzki je odlučio da ne želi danas izgubiti i poklonio je navijačima pobjedu. Na kraju teških 76:71 za Njemačku kod koje je Nowitzki briljirao s 30 poena, a s dvoznamenkastim brojem poena bio je još tek Ademola Okulaja s 10 poena. Kod Kineza odličnu utakmicu odradio je Zhizhi Wang koji je ubacio 28 poena.

Francuzi su u velikom stilu osvojili turnir u Parizu. U završnom susretu pregazili su Ruse 92:56 potpuno ih ponizivši. 53:21 Francuska je imala već na poluvremenu, a vodila je i s ogromnih 80:42. Bez obzira što Rusi eksperimentirali, ovakvu blamažu, makar u pripremnom dvoboju, nisu si smjeli dopustiti. Bila je to ujedno posljednja prilika nekim igračima da se pokažu Claudeu Bergeaudu koji je nakon ovog dvoboja odredio 12 putnika za Španjolsku. Morandais sa 16 poena predvodio je napadački Francuze, a slijedio ga je Tony Parker s 15 poena. Kod Rusije Kiriljenko je ubacio 11, a Morgunov 10 poena. Francuska je šutirala tricu sjajnih 16/31 dok su Rusi tu podbacili šutiravši 4/20.

U susretu za treće mjesto Portugal je svladao Čehe 71:62. Česi su nastupili bez Luboša Bartona i to se osjetilo u njihovoj igri. Hrvatski protivnik u skupini u Španjolskoj bio je u vodstvu gotovo cijelim tijekom susreta i na kraju zasluženo slavio. Portugal je predvodio Silva s 22 poena dok je najbolji Čeh bio Beneš s 12 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!