Nogomet

Ivanković: "Zasluženo smo pobijedili"

Goran Tomičić • ponedjeljak, 20.08.2007.

Nakon pobjede u Gradskom vrtu Branko Ivanković izjavio je kako je njegova momčad zasluženo pobijedila, no pohvalio je i igru Osijeka. Ilija Lončarević misli da je Osijek izgubio jer nisu iskorištene prilike tijekom perioda u drugom dijelu kad je njegova momčad dobro igrala...

"Očekivali smo vrlo neizvjesnu i borbenu utakmicu na granici brutalnosti, ali to je nogomet i mi smo se na to pripremili. Sretan sam što smo ovu vrlo tešku prepreku prošli sigurno i zasluženo. Ovo će biti dodatni poticaj za utakmice protiv Međimurja i Werdera.", izjavio je Branko Ivanković.

"Protiv Dinama se mora igrati sa srcem, ali i s pameti. Mi to u prvom poluvrijemenu nismo imali. Dali smo Dinamu još više prednosti u smislu da njihovi pojedinici više dođu do izražaja. Tu smo izgubili utakmicu. Izgubili smo je i u 20 do 25 minuta drugog dijela kad smo dobro igrali, a nismo iskoristili prilike i poluprilike. Ne bih se složio s Brankom u smislu brutalnosti, jer je utakmica bila na visokom nivou, a zbog tri prekršaja koja su iskočila iz toga ne bih cijelu utakmicu nazvao takvom. Moram priznati da se ni meni ne sviđaju takve stvari, ali razumijem igrače koji se jednostavno u tom trenutku ne mogu zaustaviti, s obzirom na usporene reakcije pred kraj utakmice. Ja smatram da je Dinamo zasluženo pobijedio. Iskoristio je svoje prilike. Mi smo u drugom dijelu imali prilično prilika da napravimo nešto, no ako to ne napravimo imamo velikih problema u osvajanu bodova ili gubimo utakmicu.", misli osječki strateg Ilija Lončarević.

Vezane vijesti

"Gotovo bih rekao da se ne primjećuje izostanak ozlijeđenih igrača. Danas nije branio Koch, ali Lončarić je bio vrlo siguran i miran, te je sjajno reagirao u nekoliko kritičnih situacija. Tako da je to naša kvaliteta. Slažem se s kolegom da smo zasluženo pobijedili. Iskoristili smo naše prilike i rekao bih da smo u većem dijelu utakmice kontrolirali igru, osim u dvadesetak minuta drugog dijela kad nismo uspjeli uhvatiti duel i loptu, ali normalno je da momčad kao što je Osijek stvara svoje prilike i poluprilike, ali naša pobjeda je apsolutno zaslužena.", nastavio je Ivanković.

Slika 1 od 1.
Foto: Tomislav Pacak

"Naša situacija je dobro ako shvatimo da je svaka utakmica priča za sebe. Iduća utakmica u Zadru je sasvim drugačija i sigurno je da ni jedan susret ne možemo olako shvatiti. Mi nismo na tom nivou, a to ne može čak ni Dinamo u našoj ligi. Nemamo posebnih želja i ciljeva, osim da budemo bolje plasirani nego što smo bili u prošlom prvenstvu. Smatramo da smo jači nego u prošlom prvenstvu. Mislim da nam je to jedini cilj, uz onaj da igramo što bolje i da našu publiku dovedemo u što većem broju na stadion.", riječi su trenera Osijeka.

"Koncentriran sam na svoju momčad, ali jasno da pratimo Hajduk i sve ostale momčadi. Naš cilj je pobjeđivati uz što je moguće bolju igru i odmicati našim pratiocima jer su ove godine uz Hajduk tu Rijeka i Slaven Belupo, a blizu je Osijek, pa će prvenstvo biti zanimljivije. Meni je prije svega drago da mi nastavljamo seriju pobjeda posebno poslije teške utakmice u Bremenu. Pokazali smo da smo dobro pripremljeni i da momčad ima karakter da može poslije teške europske utakmice ovako odigrati u Osijeku, gdje će se teško osvajati bodovi.", misli Ivanković o svojoj momčadi i suparnicima.

"Bili su pored mene, ali malo iza leđa, tako da nisam vidio tko je začetnik toga. Mislim da su obojica iskusni igrači i prešli su granicu. Teško je reći tko je kriv. To treba malo istražiti, ali mislim da utakmica nije ni slučajno tome vodila.", izjavio je Lončarević o incidentu nakon završetka utakmice.

"Slažem se s Ilijom kako je to bila utakmica na visokom nivou i siguran sam da su gledatelji uživali u neizvjesnom dvoboju. Ta dva crvena kartona su bila nepotrebna i ne vidim razloga za neku nervozu. Mislim da je kazneni udarac postojao. To je bio nepotreban prekršaj na Balabanu, ali mislim da je sigurno bio.", misli trener Dinama o incidentu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!