Rukomet

Polufinale se smiješi

Vedran Stilin • ponedjeljak, 20.08.2007.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija do 20 godina napravila je veliki korak prema plasmanu među četiri najbolje svjetske momčadi svladavši u neizvjesnom susretu Španjolsku 27:25 na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Makedoniji…

Prvi susret drugog kruga Svjetskog prvenstva za reprezentaciju Vladimira Canjuge ostat će u lijepom sjećanju jer je uspješno apsolviran protivnik zvan Španjolska. Hrvatska je u drugi krug prenijela tri boda, dok su njihovi današnji protivnici prije susreta bili na bod manje čime je ovaj dvoboj automatski okarakteriziran kao okršaj za ostanak ili ispadanje iz igre za polufinale.

Španjolci odlično kreću te nakon pet minuta igre imaju vodstvo 3:0. Pogocima Bičvića, Čupića i Vranića naši se vraćaju u igru tako da na semaforu u osmoj minuti stoji izjednačen rezultat (4:4). U sljedećih nekoliko minuta naši suparnici ponovno ubacuju u višu brzinu te ubrzo odlaze na četiri pogotka prednosti, međutim Mini pakleni se ne predaju i na odmor odlaze s prihvatljivim zaostatkom 15:14.

Slika 1 od 2.
Foto: Safet Ademi

Nastavak nudi presliku igre iz prvog dijela u kojemu Hrvatska traži način za izjednačenje i prelazak u vodstvo. I pronašla ga je u 46. minuti kada pogotkom Blaževića po prvi puta na susretu Canjugini izabranici imaju prednost 20:19. Odličan rukomet vidjeli smo i u nekoliko narednih minuta gdje se vodstvo izmjenjivalo na obje strane, ali Musa i Batinović u posljednjim trenucima susreta zaključuju ovu izrazito važnu utakmicu pogocima za konačnih 27:25.

Najbolji u našim redovima bio je ujedno i najbolji strijelac dosadašnjeg dijela turnira Čupić (8 golova, 3 iz sedmeraca), dok je šest dodao Blažević i pet Musa. Kod Španjolaca šest je zabio Gurbino Martinez.

Nakon odigranog prvog kola drugog kruga Danska je prva s maksimalnih šest bodova, Hrvatska trenutno ima pet bodova, dok je trećeplasirana Slovenija na četiri boda.

Svjetsko juniorsko prvenstvo, prvi susret drugog kruga:
Hrvatska – Španjolska 27:25 (14:15)
Slovenija – Koreja 34:33 (17:18)
Danska - Rusija 29:27 (11:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!