Rukomet

Knezović najbolja vratarka

Ivan Ambroš • srijeda, 22.08.2007.

Sanela Knezović, po mnogima jedna od najboljih vratarki Europe, vrijedno se priprema za novu sezonu u susjednoj nam Mađarskoj gdje je u novom dresu Dunaferra proglašena za najbolju vratarku pripremnog turnira...

Nakon Podravke i Podgoričke Budućnosti odlučili ste se karijeru nastaviti u Dunaferru s kojim ste potpisali ugovor na godinu dana. "Tako je. Bilo mi je izvrsno u Podgorici ali crnogorska liga nije baš jaka liga i cijela sezona se svodila na europske utakmice koje su jedine bile pravi izazov. Jednostavno sam htjela više tekmi i izazovniju ligu. Upravo kakva je mađarska liga."

Na posljednjem pripremnom turniru Terszol kupa vaša je ekipa osvojila drugo mjesto a vi ste izabrani za najbolju vratarku turnira. Kako ste se snašli u novoj sredini? "U klubu je za početak sve dobro. Polako se navikavam na ekipu i ekipa na mene. Naporno radimo, tako da tjedno imamo i do pet prijateljskih utakmica. Što je naravno dobro jer nas čeka naporna sezona."

Ne tako davne 1999. godine kada je Dunaferr osvojio Ligu prvakinja i Superkup Europe doslovno su harali Europom i mađarskim prvenstvom. Međutim već treću godinu zaredom ne uspijevaju osvojiti domaće prvenstvo, a ni u Europi im baš ne ide. S druge strane odlaskom iz Podravke vi ste još više napredovali. Sada je iza vas ogromno iskustvo višegodišnjeg igranja u Ligi prvakinja i osvojena titula Kupa pobjednica kupova u sezoni 2005./2006. Da li s vama Dunaferr želi ponovo na vrh Europe? Koja su očekivanja?

"Jednostavno cilj mi je s Dunaferrom napraviti dobar rezultat u mađarskom prvenstvu, a i u Europi. Prošle su godine osvojili treće mjesto u prvenstvu, dakle klub očekuje da se to ove godine popravi. Moj zadatak je da im u tome maksimalno pomognem i učinit ću sve da to i bude tako. Normalno da ćemo se boriti za titulu prvaka Mađarske, a nadam se da ćemo i u EHF kupu napraviti dobar rezultat. Dunaferr ima takav renome da navijači i ljubitelji rukometa jednostavno očekuju da se uvijek ide do kraja, dakle naš je cilj osvajanje mađarskog prvenstva. Bit će jako teško jer tu su i Gyori i FTC, ali i ostale ekipe koje mađarsku ligu i čine toliko atraktivnom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!