Košarka

Mađarska se još nada, Makedonci se naljutili

Branko Barić • srijeda, 22.08.2007.

Iako se pretposljednji krug kvalifikacija bliži kraju, još uvijek sa sigurnošću ne znamo niti jednu reprezentaciju koja će otputovat u Španjolsku na završni kvalifikacijski turnir. Nakon posljednjih rezultata izvjesno je da najviše izgleda imaju Izrael, Makedonija i Bosna i Hercegovina...

Mađarska je pobjedom protiv Bugarske oživjela nade za osvajanje prvog mjesta u skupini A. Sedam minuta prije kraja bilo je izjednačeno 55:55, a onda domaćini na krilima sjajnog Istvana Nemetha dolaze do konačnih 74:67. Nemeth je utakmicu završio s 27 postignutih koševa, dok je kod Bugara najviše zabio Dejan Ivanov. U subotu Mađari igraju posljednju utakmicu u skupini protiv Bosne i Hercegovine. U slučaju njihove pobjede o prvom mjestu u skupini odlučivat će ukupna koš razlika, dok bi BIH s pobjedom osigurala daljnje kvalifikacije.

Makedonija je "unakazila" Estonce na svom parketu u Skopju s nevjerojatnih 95:50, pa je tako sada opet u igri za nastavak kvalifikacija. Iskusni Vrbica Stefanov predvodio je svoju ekipu sa 17 pogodaka, a naš Zadranin Todor Gečevski postigao je 11. Makedoncima sad još treba samo pobjeda u Švedskoj za osvajanje prvog mjesta, budući da su zahvaljujući ovom rezultatu bolji u međosobnim susretima s Estoncima.

Izrael je pobjedom u Ukrajini ostao neporažen u skupini C i gotovo osigurao nastup na finalnom kvalifikacijskom turniru. Serhij Liščuk bio je najzapaženiji pojedinac na utakmici s 24 pogotka i osam skokova. Belgija je u gostima svladala Dansku 71:61, te joj sad u posljednjem kolu treba pobjeda nad Izraelom veća od 19 razlike za osvajanje prvog mjesta u skupini.

Dodatne kvalifikacije za Eurobasket:

Skupina A: Mađarska – Bugarska 74:67

Poredak: Bugarska 2-2, BIH 2-1, Mađarska 1-2

Skupina B: Makedonija – Estonija 95:50

Poredak: Estonija 3-1, Makedonija 2-1, Švedska 0-3

Skupina C: Danska – Belgija 61:71, Ukrajina – Izrael 63:68

Poredak: Izrael 5-0, Belgija 4-1, Ukrajina 1-4, Danska 0-5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!