Rukomet

Suci uništili prijateljsku provjeru

www.koprivnica.net • četvrtak, 23.08.2007.

Metz je u prijateljskoj utakmici u utorak navečer pobijedio Podravku Vegetu sa 33:31 (17:15) - utakmica se igrala u dvorani Saint Symphorien, jer se Arena priprema za SP - zahvaljujući greškama hrvatskih prvakinja i pomoći sudaca domaćinu...

METZ - PODRAVKA VEGETA 33:31 (17:15)

METZ - Sportski kompleks Saint Symhorien. Gledatelja: 150. Suci: Savin Deratte i Renné Bouquant (obojica Francuska).

METZ: Leynaud (3+2), Pradel (4+-); Kysucanova 9(3), Guehl 5, Keita 2, François 1, Van Parys, Roznarova 2, Pietos 5, Wendling 1, Frau 2, Zachova 2, Amti 1, Horaček 3. Trener Sandor Rac.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (-), Stančin (3+0), Jelčić (4+1); Kožnjak 2, Palčić 2, Lovrak 4, Zebić 3, Gaće 4, Milanović-Litre, Horvat 2, Franić 3, Šerić, Pasičnik 4(2), Tarle 2 , Tatari 5(1). Trener: Zdravko Zovko.

SEDMERCI: Metz 5(2), Podravka Vegeta 6(3).

ISKLJUČENJA: Metz 4 minute (Kysucanova, Horaček), Podravka Vegeta 6 minuta (Palčić, Lovrak, Pasičnik).

IGRAČICA UTAKMICE : Lenka Kysucanova (Metz).

Vodstvo kluba se nakon utakmice zbog toga ispričalo, ali stvarno nije fer da se omogući jaka proba domaćinu prije kvalifikacija za Ligu prvakinja, a oni se igraju bedaka iz gostiju. Jer i Podravka Vegeta i prvak Francuske Metz, imali su pravu probu.

Možda će ljubiteljima rukometa biti zanimljivi podaci: Metz će biti domaćin grupe Svjetskog prvenstva u kojoj igraju Francuska i Hrvatska. U Metzu je osam igračica reprezentacije, a Podravka Vegeta je dosad davala 10. Utakmicu je sa zanimanjem promatrao i francuski selektor Olivier Krumbholz.

Metz je nakon vodstva Podravke Vegete od 0:1 i 1:2 došao je do razlike 8:4, 9:5, 14:8. To je bilo u 22. minuti, kada je trener Podravke Vegete Zdravko Zovko pozvao je svoje igračice da napuste parket. Nismo pristalice incidenata, ali incident su izazvali suci i zato je i njima i domaćinima trebao mali šok, jer su suci Deratte i Bouquant sramotno i smiješno navijali za Metz u običnoj prijateljskoj utakmici, a nisu štitili igračice od grubih prekršaja. Metz je stalno vodio manje-više sa četiri razlike, ali se na poluvremenu otišlo sa dva, 17:15, jer čim su suci za zericu sudili poštenije, ne i dovoljno pošteno, igralo se drugačije.

Loše u napadu, loše u obrani, malo obrana golmanica, uz ostale greške, u drugom dijelu i dva promašena sedmerca Pasičnik, govore o još uvijek nedovoljnoj koncentraciji i brzopletosti Podrvake, koja tek mora naučiti na pojačani rad kakav preferira trener Zdravko Zovko. Svejedno, iako je Metz vodio opet i sa četiri razlike, Koprivničanke se nisu predale, pa je pet minuta prije kraja bilo 30:29, kada je Tatari iz sedmerca pogodila stativu, a onda uhvatila loptu i zabila gol.

I gol Tarle za 31:30, doveo je Podravku blizu, ali onda su opet proradili doista besramni suci, izmislili su sedmerac za Metz i isključili Lovrak zbog prekršaja, kojeg doista nije napravila, nije ni pipnula igračicu, kojoj je bilo dovoljno da se samo spusti nakon promašaja na pod, pa da odmah bude najstroža kazna. No, još uvijek bi bilo nade u pozitivan rezultat , ali Podravka je nastavila s greškama i izgubila utakmicu sa 33:31. Nije jasno zbog čega se publika toliko veselila i pljeskala svojim igračicama nakon sudačke farse. Ta nije vrijeme karnevala!

Podravka Vegeta u srijedu dva puta trenira u Metzu, u četvrtak odlazi u Njemačku, gdje je za navečer dogovorena utakmica s njemačkim novim prvoligašem Sulzbach/Leidersbachom, prvakom 2. Bundeslige Jug, u petak prije podne trenira se u Njemačkoj, a poslije podne u Giessenu nastupa na humanitarnoj utakmici, poslije nje i španjolska Barcelona. Povratak u Koprivnicu je u subotu 25. kolovoza predvečer, nakon desetak dana korisne turneje, jer svaki slobodni trenutak iskorišten je za utakmice ili treninge. Na kraju turneje bit će ukupno odigrano 10 utakmica i održano šest treninga po dva sata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!