Košarka

Španjolska bez MVP-a

Kristian Hohnjec • četvrtak, 23.08.2007.

Najbolji pojedinac prošlogodišnjeg finala Svjetskog prvenstva Jorge Garbajosa po svemu sudeći neće nastupiti na Eurobasketu. Generalni menadžer Toronto Raptorsa Bryan Colangelo danas je objavio da će klub krilnom centru uskratiti igranje na Europskom prvenstvu...

Colangelo je rekao da se ne osjeća ugodno zbog mogućnosti da Garbajosa zaigra na Eurobasketu. Podsjetimo, Španjolac je problematičnu ozljedu lijevog gležnja zadobio u ožujku ove godine pokušavajući blokirati Ala Jeffersona u kontri. Odmah nakon što je sletio na parket, Jorge je počeo vrištati tako da ga je čula cijela dvorana. "Imamo legalan autoritet da možemo Garbajosi zabraniti da nastupi na Eurobasketu, te ćemo tu mogućnost vjerojatno iskoristiti", rekao je Colangelo ne obazirući se previše na golemu želju španjolskog krila da zaigra.

Garbasoja je bio ključni čovjek uspjeha Španjolske u finalu Svjetskog prvenstva u Japanu protiv Grčke. Utakmicu je završio s 20 koševa, 10 skokova i četiri asistencije, pogodivši usput šest pokušaja za tricu. To će sigurno biti veliko oslabljenJe za Furiju. Iako su Felipe Reyes i Marc Gasol neosporno kvalitetni igrači, Španjolci ipak pravu zamjenu, igrača tog profila na rosteru nemaju. Nedostatak opasnog šutera poput Garbajose sigurno će olakšati pripremu utakmice njihovim protivnicima među kojima je i Hrvatska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!