Ostali sportovi

Couture prkosi godinama

Maja Giljanović • nedjelja, 26.08.2007.

44-godišnji Randy Couture u sinoćnjem je dvoboju u Las Vegasu obranio naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji tehničkim nokautom Filipovićevog krvnika Gabriela Gonzage...

Jedini borac ultimate fighta u povijesti kojem je uspjelo okititi se naslovom prvaka u lakoj (dvaput) i teškoj kategoriji (1997. protiv i 2000. nakon povratka jer je u međuvremenu prebjegao pod okrilje Ringsa protiv Randlemana) nakon 1:37 minute borbe u trećoj je rundi natjerao suca na prekid meča (neposredno prije, Gonzaga je zbog problema s očima, čini se, zatražio od suca pomoć fizioterapeuta).

Usprkos Brazilčevu statusu favorita, član UFC Kuće slavnih je od samog starta preuzeo konce u svoje ruke stjeravši jiu-jitsu majstora uz samu ogradu kaveza. U prvoj rundi je 16! godina mlađem protivniku, ljubimac 11 000 navijača u Mandalay Bay Centeru slomio nos, a u drugoj uspješno eskivirao high kicku kojim je 28-godišnjak u travnju nokautirao Cro Copa potvrdivši da nije pogriješio odlukom o povratku na scenu nakon jednogodišnjeg umirovljenja.

Još je u ožujku u borbi za naslov pobijedio Tima Sylviju i postao prvi peterostruki prvak u povijesti UFC-a, a riješivši se nadobudnog Napaa peterostruki je američki prvak u hrvanju grčko-rimskim stilom upisao 16 pobjedu uz dvostruko manje poraza i u preostale (po dvogodišnjem ugovoru) još dvije borbe neće biti lak zalogaj ni za velemajstora poput Minotaura Nogueire (ukoliko im se dakako putevi ukrste).

Nama je sasvim sigurno važnija sljedeća, 75. borba 8. rujna u o2 Areni u Londonu kada će u Mirko u kavez protiv Francuza Cheicka Konga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!