Rukomet

U borbenoj završnici Hrvati ostali bez medalje

Ivana Strahija • nedjelja, 26.08.2007.

Hrvati ovog puta nisu uspjeli pobijediti Dance, u infarktnoj završnici, kad je hrvatskim reprezentativcima nedostajao samo gol do pobjede Danci su ipak bili bolji. Tako su naši mladi reprezentativci ostali bez medalje, sa svega pogotkom manje. Do kraja dana igra se još finalni susret Njemačke i Švedske.

Utakmica započinje dobro za Hrvate, Blažević pogađa dva puta i naši su na 2:1. Do 18. minute i udruženog napora Koljanina, Muse i Čupića, uz Blaževića, hrvatska reprezentacija ima +3 kod 10:7. No, uz pogreške Muse i Vranića te promašaj Blaževića Danci potom sustižu rezultat. Slijedi isključenje Čupića, potom i Blaževića te sedmerac za Dance, koji sad imaju tri pogotka prednosti. Do kraja prvih 30 minuta Hrvati tek smanjuju na -2.

U drugom se dijelu Hrvati vraćaju, prvi put izjednačavaju na 17:17 pogotkom Veraje. Danci se ipak ne daju, Poulsen i Bagersted gađaju pogodak za pogotkom i drže naše na udaljenosti -1 i -2. Tek je isključenje Handstrupa napravilo dovoljno mjesta za Hrvatsku, koja konačno vodi 21:20 u 44. minuti. Do kraja susreta više nema isključenja, naši vode još u dva tri navrata, no Danci su ipak bolji strijelci i na kraju pobijeđuju minimalnim vodstvom.

Za hrvatsku je reprezentaciju najviše puta pogodio Blažević (osam pogodaka), kod Danaca to je bio Poulsen (sedam pogodaka).

Svjetsko rukometno prvenstvo za juniore, utakmica za treće mjesto:
Hrvatska - Danska 26:27 (13:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!