Košarka

Nijemci pomogli Rusima

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.08.2007.

Uz Efes kup u Izmiru, završen je i Superkup igran u Bambergu. Njemačka je porazom u posljednjem kolu prepustila prvo mjesto Rusiji koja je svladala lako Portugal. Slovenija je doživjela težak poraz u drugom po redu susretu s Francuzima...

Na turniru u Bambergu Njemačka je ispustila priliku da pobjedom nad Italijom osvoji turnir. Iako su imali prednost u prvom dijelu i igrali vrlo dobro, Nijemci nisu uspjeli zadržati taj dobar ritam, pali su u nastavku i upisali poraz 69:60. U 14. minuti Njemačka je imala značajnih 25:17, ali Talijani predvođeni raspoloženim Bargnanijem do poluvremena dolaze na svega poen zaostatka. U trećoj četvrtini rade seriju 11:0 za odvajanje na 56:46 i završavaju priču oko pobjednika.

Najbolji u talijanskim redovima bili su Andrea Bargnani s 24 poena i Gianluca Basile s 15. Kod Njemačke 18 poena ubacio je Dirk Nowitzki, a 11 Jagla.

Poraz Njemačke iskoristila je Rusija koja je ponajviše zahvaljujući visokom pobjedom protiv Talijana, trijumfom nad Portugalom 67:59 osvojila Superkup. Nisu Rusi briljirali, igrali su vrlo loše i Portugal je čak na ulasku u posljednju četvrtinu imao vodstvo plus tri. Međutim, onda Rusi podižu u brzinu više te odlaze do vrijedne pobjede.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Predvodili su ih Andrej Kiriljenko s 18 poena i deset skokova te Viktor Krjapa s 13 poena i devet skokova. Najbolji Portugalci bili su Gomes s 13 poena i osam skokova te Ramos s 12 poena i sedam skokova.

Francuzi su i drugi dan zaredom nadigrali Slovence, ovaj put u Mariboru bez prisustva gledatelja. Uvjerljivih 92:74 za Francusku u susretu u kojem je briljirao Cedric Ferchaud s 28 poena i šutom za tri 8/9. 18 poena ubacio je Parker dok je Diaw dodao 11. Kod Slovenaca 15 poena ubacio je Jagodnik.

U susretu za treće mjesto na Efes kupu u Izmiru Srbija je očekivano svladala Poljsku 90:85. Bez Gurovića i Miličića Srbija je imala puno teži posao no što se očekivalo i tek u posljednjoj četvrtini osigurala je pobjedu. Veličković s 20 poena i devet skokova te Tepić sa 17 poena bili su najbolji kod Srbije dok je Poljsku predvodio Koszarek s 13 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!