Košarka

Repeša donio najtežu odluku

Bruno Blumenschein • srijeda, 29.08.2007.

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša donio je najtežu odluku oko popisa reprezentativaca koji će predstavljati Hrvatsku na skorašnjem Europskom prvenstvu u Španjolskoj. Kao drugi "prekobrojni" nakon Izmira ispao je Marino Baždarić, šuter španjolske Menorce...

Slika 1 od 1.
Foto: Dario Dodić

Najveća dvojba Jasmina Repeše uoči puta na Europsko prvenstvo u Španjolskoj bila je krilna pozicija. U borbi Marka Tomasa, Marija Stojića, Marina Rozića i Marina Baždarića, bitku je izgubio posljednje spomenuti što je za Sportnet.hr potvrdio glasnogovornik hrvatske reprezentacije Eduard Tartaglia.

"Repeša se zahvalio Baždariću na uloženom trudu i zalaganju, ali je ocijenio kako u ovom trenutku Marin Rozić može više koristiti reprezentacije te kako je iskoristio svoje prilike.", objasnio je Tartaglia.

Ovom odlukom Hrvatska je ostala na 13 imena, a kao posljednji "prekobrojni" najčešće se spominje mladi centar Cibone, Lukša Andrić. Baždarić je tijekom cijelih priprema isticao kako mu je čast igrati za Hrvatsku te je pokazao kako može puno pomoći našoj reprezentaciji u želji za povratkom među najbolje. Ipak, Rozić je i na reprezentativnim pripremama potvrdio svoj napredak te će biti jedan od 12 putnika u Španjolsku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!