Košarka

Makedonci korak bliže Granadi

Branimir Korać • četvrtak, 30.08.2007.

Susretom Makedonije i Bosne i Hercegovine započela je zadnja faza kvalifikacija za Eurobasket. Makedonija je nadigrala Bosnu i Hercegovinu sa 73:63 i tako napravila korak prema Granadi gdje će u skupini A Eurobasketa igrati pobjednik ovih kvalifikacija…

Makedonija je napravila veliki korak prema povijesnom sportskom uspjehu, plasmanu na Eurobasket. U Menorci u završnoj fazi kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo, Makedonci su pokazali manje nervoze od reprezentativaca Bosne i Hercegovine te na kraju uspjeli upisati pobjedu 73:63 i ukoliko svladaju i Izrael, otići će u Granadu.

Veliki posao Makedonija je napravila u posljednjih pet minuta prve četvrtine kada radi seriju 17:5 i bježi na ogromnih 31:13. Na početku druge četvrtine BiH uzvraća s 8:0 i najavljuje povratak u susret, no do poluvremena tek u jednom trenutku dolazi na minus šest, ne i bliže.

Napori reprezentativaca BiH da se vrate u utakmicu urodili su plodom u završnici treće četvrtine kada smanjuju na svega dva poena zaostatka, a tricom Castlea sedam minuta prije kraja susreta dolaze i na 57:56. Međutim tada slijedi nova serija Makedonije 12:3 nakon koje povratka više nije bilo.

Kod Makedonije najbolji su bili Vrbica Stefanov s 18 poena i Michael Wilkinson sa 17 poena i 12 skokova. Zadranin Todor Gečevski za 22 minute ubacio je osam poena uz četiri skoka. Kod BiH Mirza Teletović 16 poena i šest skokova te Terrell Castle 12 poena.

U dodatnim kvalifikacijama za ostanak u A diviziji Švedska je dobila Dansku 66:55 uz 13 poena Matsa Levina dok je kod Danske najbolji bio Peter Johansen s 13 poena i pet skokova.

Kvalifikacije za Eurobasket 2007., Menorca:
Makedonija – BiH 73:63.

Kvalifikacije za ostanak u A diviziji:
Švedska – Danska 66:55.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!