Rukomet

Gorica predstavila ekipu za novu sezonu

Sportnet • ponedjeljak, 03.09.2007.

Rukometni prvoligaš iz Velike Gorice, HRK Gorica u petak je predstavio ekipu koja će slijedeće sezone pokušati ostati u prvoligaškom društvu. U ugodnom okruženju predstavljeni su novi igrači kluba, potpisan je sponzorski ugovor s tvrtkom Sm-sport, ovlaštenim distributerom sportske opreme Jako, novim opremateljem kluba, održana je konferencija za novinare, a za sve uzvanike promocije pripremljeni su prigodni darovi...

Na konferenciji za tisak, najviše je bilo govora o planovima i ciljevima za slijedeću sezonu. Trener Zrnić optimistično gleda na sastav koji će voditi u novoj sezoni: "Sastav koji će ove sezone nastupati za HRK Goricu kombinacija je mladosti i nekoliko iskusnih igrača koji će u datom trenutku povući mladost, " rekao je na početku konferencije Zrnić, te dodao: "Imamo dovoljan broj iskusnih igrača koji već dulje vrijeme igraju prvu ligu, tu su Mate Svalina (juniorski reprezentativac i novi kapetan) i vratar Bouček od koji dosta očekujem. Spomenutom dvojcu bih pridodao Mateja Pašalića i Andreja Sekulića koji će biti okosnice ove ekipe. Mislim da će se odlučno nadopunjavati s mladim snagama i da će to biti odlična kombinacija."

U odnosu na prošlu sezonu sastav je bitno izmjenjen. Čak osmorica igrača od prošle sezone napustili su klub (Bobić, Lazić, Černetić, Breščić, Seferović, Škalić, Petrač i Mesarov), s druge strane u klub je došlo šest novih igrača. Velikogoričkim rukometašima pridružili su se redom: Dario Debeljak, desni vanjski iz Travnika, Tomislav Lipotić, desno krilo iz Trilja, Marko Kranjčina, lijevi vanjski, povratnik u klub, Domagoj Babić, lijevi vanjski iz Zagreba, Matej Pašalić, lijevo krilo koji je prošle sezone igrao u zagrebačkom Medveščaku, te Andrej Sekulić, desni vanjski iz Zagreba.

Slika 1 od 2.

Zrnić se osvrnuo i na pripreme koje su prošli rukometaši HRK Gorice: "Sve što smo do sada napravili na pripremema bilo je po planu i programu. Zadovoljan sam kako su igrači do sada radili. Ritam je bio strahovit, a napredak kod nekih igrača se već sada može uočiti."

Kada se govori o cilju za slijedeću sezonu Zrnić napominje: "Cilj se nameće sam po sebi, a to je svakako ostanak u ligi i izbjegavanje kvalifikacija. Smatram kako je u ovom trenutku to realno razmišljanje. Od igrača ću tražiti maksimalno zalaganje u svim segmentima igre i u svim utakmicama, pokazalo se da do sada da će nam svaki bod biti bitan."

Prvenstvo za HRK Goricu počinje slijedeću nedjelju, 09. rujna, kada na domaćem terenu dočekuju zagrebačku Dubravu. Zrnićevi dečki samouvjereno kreću u nove pobjede, hoće li sve ići po planu, vidjet ćemo uskoro...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!