Ostali sportovi

UFC 75: Povijesni dvoboj PRIDE i UFC prvaka

Marin Radovan • subota, 08.09.2007.

Ovu subotu u Londonu će se održati 75. izdanje UFC turnira, na kojem će se naš borac Mirko Filipović ponovno pokušati vratiti na pobjedničke staze...

U nama najzanimljivoj borbi, naš Mirko FIlipović pokušat će ponovo krenuti putevima prvaka, nakon teškog poraza u Londonu prije 4 mjeseca. Na putu mu stoji opasni francuz Cheick Kongo, veoma opasan borac u stojci. Iako nešto manjeg iskustva u slobodnoj borbi, Cheick ima preko 20 mećeva u Muay Thaiu te je vrlo iskusan i opasan u borbi u stojećem položaju. Pogotovo opasno udara koljenima, kojima je već nekoliko protivnika poslao na spavanje.

Kongo je, dakle, definitivno borac kojeg se nimalo ne smije potcijeniti, no vjerujemo da će Mirkovo iskustvo i vjerojatno ipak malo bolja stojka prevagnuti te mu donijeti toliko željenu pobjedu. Mirko se ozbiljno spremao za ovaj meć uz vrhunske borce poput Remya Bonjaskog, Gylberta Yvela i Deana Listera, stoga njegova pripremljenost za ovaj dvoboj nije nimalo upitna.

Uz Filipovićevu borbu, posebnu pažnju fanova će imati povijesna borba između Prideovog prvaka Dan Hendersona i UFC-ovog prvaka Quintona "Rampage" Jacksona gdje će se po prvi puta ujediniti titule dviju najvećih organizacija u svijetu slobodne borbe. Jackson je osvojio titulu na UFC-u 71 nokautiravši tadašnjeg prvaka Chuck Liddella unutar dvije minute, i odmah nakon borbe je bio najavljen sukob dvojice prvaka. Henderson je osvojio titulu 2 mjeseca prije nokautiravši Wanderleia Silvu, koji je držao titulu više od pet godina.

Iako su obojica veoma dobri hrvači, Henderson je čak dvaput nastupio na OI, fanovi mogu očekivati i zanimljiv boksački okršaj, pošto su obojica poznata po svojoj nokaut snagi i hrabrosti da se potuku u stojci. Blagu prednost u stojci ipak ima Rampage, pošto Henderson ponekad divlja sa svojim udarcima i ne gleda kuda gađa, dok je Rampage Jackson nešto smireniji i precizniji. U parteru je borba 50-50, prednost ima borac koji prvi završi na vrhu, tu malu prednost ima Henderson s obzirom na svoje hrvačko iskustvo. Rampage je sa druge strane puno snažniji borac, pa bi mogao blokirati pokušaje bacanja. Sve u svemu, očekujemo dinamičnu i zanimljivu borbu, u kojoj je pobjednika doista jako teško predvidjeti.

Prijenos ovog borilačkog spektakla možet pogledatii u subotu 8. rujna, oko 21.15 na Nov@ TV.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!