Košarka

Pop proradio, nitko podbacio

Kristian Hohnjec • subota, 15.09.2007.

Hrvatska je ubilježila vrijednu pobjedu nad Francuzima u utakmici koju je bilo teško igrati. Svi naši igrači pokazali su pravi pristup i intenzitet. Nikola Prkačin u postu je školovao Ronnyja Turiafa, a Marko Popović konačno je imao pravi šuterski dan...

Iako je ulog bio velik - eventualni nastup na Olimpijskim igrama, Francuzi su igrali u revijalnom tonu. Njihova nonšalancija mnogo nam je pomogla u otvaranju utakmice, kada je Repeša mudro na parket poslao svježu petorku predvođenu boljim Ukićem. Stanko Barać odigrao je izvrsnih deset minuta, a po ulasku u igru veliki impuls su dali Zoran Planinić i Nikola Prkačin. Razdoblje stvaralačke krize početkom nastavka prekinuo je Marko Popović kanonadom trica, kojom smo riješili pitanje pobjednika.

Roko Leni Ukić (11 minuta, pet koševa, 2/4 šut, tri asistencije, blokada)

Počeo u petorci i za razliku od prijašnjih nastupa svoje je minute odradio vrlo dobro. Solidno je branio Parkera, a u napadu je bio razigran, ne i zaigran. Okončao je dva prodora košem uz prekršaj, a uz to kvalitetno je pronalazio naše centre. Šut ga nikako ne ide, promašio je potpuno otvorenu tricu.

Davor Kus (32 minute, bez koša, 0/4 šut, četiri skoka, asist)

Kus je čovjek od najvećeg povjerenja Jasmina Repeše. To je zaslužio dobrom obranom prije svega, ofanzivni učinak ponovo nije bio na razini. Izgubio je pouzdanje u šut, a kad krene u prodor obično ima dosta problema sa završavanjem akcija u reketu. Koristan.

Marko Popović (20 minuta, 15 koševa, 5/8 šut, 5/6 trice)

Popović je danas pogađao u pravom trenutku. Prvo je zabio sa zvukom sirene uoči poluvremena, da bi nas vratio u život s dvije vezane trice kada gotovo pet minuta nismo zabili. Njegovim smo ubačajima prekinuli seriju 11:0 Francuza i ponovno otišli na dvoznamenkastu prednost. Puno pasivniji nego jučer, zadovoljio se ulogom finišera.

Marin Rozić (13 minuta, četiri koša, 2/3 šut, pet skokova)

Tipična Rozina rola. Neprimjetan u napadu, ali pošten i korektan u obrani. Na kraju utakmice se upisao u strijelce. Ima dobru visinu i za skok za "trojku", zahvalan igrač koji je iznenađujuće upao među dvanaestoricu. Svoju je ulogu odradio vrlo dobro.

Nikola Prkačin (12 minuta, 14 koševa, 7/8 šut, dva skoka)

Iznimno dobra napadačka utakmica. Leđima okrenut košu radio je što je htio. Posebice je bio nemilosrdan prema centru Lakersa Ronnyju Turiafu, kojeg je nasamario triput zaredom. Kasnije ga je branio Diaw, no nakon početnog promašaja, Prkin horok bio je učinkovit i protiv krilnog igrača Sunsa.

Marko Tomas (16 minuta, tri koša, 0/3 šut, dva skoka, asist)

Tomas na prvenstvu igra toplo-hladno. Dobro je počeo, vukao u tranziciji. Nekoliko dobrih i loših reakcija u obrani. Imao par promašenih šuteva. Nije bilo potrebe za većim učinkom u napadu budući da su Planinić i naši centri igrali veoma dobro.

Zoran Planinić (24 minuta, 15 koševa, 4/9 šut, tri asista, tri skoka)

Druga utakmica zaredom u kojoj je bio raspoložen. Odmah po ulasku u igru uspio se nametnuti s nekoliko prodora i iznenađujuće - tricama. Početkom nastavka agresivni i brzi Parker mu je pravio dosta problema u primanju lopte, ali se uspio prilagoditi i odigrati dobro u posljednjoj četvrtini.

Mario Stojić (6 minuta, bez koša, asist, dvije izgubljene lopte)

Stojić se u svojim minutama pokušao nametnuti kreacijom u napadu, nije mu baš išlo. Asistirao je Popoviću za tricu, ali i dvaput izgubio loptu.

Damir Markota (22 minute, šest koševa, trice 1/2, jedan skok, dva asista)

Nakon jučerašnje katastrofe, teže se odlučivao na šut. Bio je dobar s linije za slobodna bacanja. Ima solidan pas, ali je loš u skoku što se danas još jednom potvrdilo.

Marko Banić (23 minute, 12 koševa, 6/7 šut, četiri skoka)

Pozitivna partija Banića. Zabio je četiri zicera, a dvaput je vrlo dobro iskoristio "mis-match" i poentirao leđima okrenut košu. Radio je pritisak na ofenzivni skok i posredno nam donio nekoliko lopti. U par navrata mogao je bolje reagirati u obrani.

Mario Kasun

Nije igrao.

Stanko Barać (21 minuta, 12 koševa, 5/9 šut, sedam skokova)

Barać je odigrao najbolju četvrtinu na prvenstvu. Krenuo je u petorci, a u prvom napadu je bezobrazno pogodio nagazivši na liniju trice. Zabio je jedan koš iz odbojke i djelovao vrlo dobro u skoku. U drugom ulasku u utakmicu nije tako kvalitetno reagirao. Stanko se nameće kao neizostavni dio hrvatske reprezentacije u budućnosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!