Tenis

Dolaze nam Talijani

Ivor Krapac • četvrtak, 27.09.2007.

Hrvatska reprezentacija doznala je prvog suparnika na željenom putu prema povratku u Svjetsku skupinu Davis Cupa, koju najranije može ponovno vidjeti 2009. godine. U drugom kolu Euroafričke skupine I u goste stižu Talijani...

Moglo je i lakše, ali i teže, primjerice, s nepostavljenom Švicarskom kao mogućim suparnikom na današnjem ždrijebu održanom u Londonu. Iz šešira su izvučeni Talijani, a najbitnija stvar je da će se susret koji je na rasporedu 11. - 13. travnja iduće godine održati u Hrvatskoj.

Posljednji domaći susret hrvatski su reprezentativci odigrali u prošlogodišnjem četvrtfinalu Davis Cupa protiv Argentinaca u Zagrebu, kad ozračje i nije bilo baš domaćinsko. Preskupe ulaznice, premalo ljudi - tako je to izgledalo lani u travnju u zagrebačkom Domu sportova, nadajmo se da će idućeg travnja biti bolje u kojem god gradu se igralo.

Vezane vijesti

Suparnik je dovoljno atraktivan da ga se ne podcijeni i da privuče ljubitelje tenisa, ali i s dovoljno mana da ga se ne treba prepasti. Poput Hrvatske, i Talijani će iduće sezone preskočiti euroafričko prvo kolo, a na gostovanju u našoj zemlji najvjerojatnije će ih čekati brza ili barem relativno brza podloga, koja bi trebala znatno olakšati posao izabranicima Gorana Prpića.

Prvi i drugi talijanski reket, Potito Starace (28.) i Filippo Volandri (33.), najbolje se snalaze na zemlji, dok su im ostale podloge više-manje strane.

Volandrija u dva ovogodišnja nastupa u Davis Cupu nije ni bilo u reprezentaciji. Uz Staracea, u porazu od Izraela (3-2) u drugom kolu Euroafričke skupine I, pa pobjedi nad Luksemburgom (4-1) za ostanak u tom društvu u sastavu su se izvrtili i Andreas Seppi (76.), Simone Bolelli (88.), Federico Luzzi (127.) i Daniele Bracciali (175.).

Obzirom da mu prijeti podloga koja mu ne leži, možda Volandrija neće biti ni sljedeće godine u Hrvatskoj. Kako god bude izgledao sastav izbornika Corrada Barazzuttija, hrvatski tenisači će, ukoliko budu kompletni, imati ulogu favorita u ovom ogledu. Goran Prpić će se prvenstveno nadati dobrom zdravlju i spremnosti Marija Ančića i Marina Čilića u singlu, uz Lovra Zovka kao adut za meč parova.

Hrvatska reprezentacija, inače, pamti Talijane po pobjedi u jedinom dosadašnjem susretu, u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu 2001., kad su Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić prošli zemljane terene rimskog Foro Italica s 3-2. Bio je to ključni korak prema stvaranju imena i ugleda momčadi koja više ne postoji, pobjednika Davis Cupa iz pretprošle godine, sa svim jakim adutima na okupu i Nikolom Pilićem na klupi.

Vrijeme je za novi početak, a ako vjerujete u onu da se povijest ponavlja, nije loše da su pred hrvatskim tenisačima ponovno Talijani...

Euroafrička skupina I, parovi prvog kola, 8. - 10. 2. 2008.: Makedonija - Latvija, Švicarska - Poljska.

Parovi drugog kola, 11. - 13. 4. 2008.: Hrvatska - Italija, Makedonija/Latvija - Nizozemska, Bjelorusija - Švicarska/Poljska, Slovačka - Gruzija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!