Tenis

"Sami odlučujemo o svemu"

Ivor Krapac • četvrtak, 27.09.2007.

Goran Prpić, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije, bio je zadovoljan londonskim ždrijebom koji je u drugom kolu Euroafričke skupine I u idućoj godini Hrvatskoj namijenio domaćinstvo Talijanima...

"Ždrijeb je dobar. Sami odlučujemo o svemu, znači o podlozi, uvjetima...", kazao je izbornik o susretu koji je na rasporedu 11. - 13. travnja iduće godine u Hrvatskoj: "Italija je po imenu jak protivnik, ali mislim da je prolazna."

"Vjerojatno ćemo igrati u dvorani, jer je Italija bolja na zemlji nego na brzoj podlozi, naravno ne u usporedbi s nama, nego po mogućnostima njenih igrača. Mislim da je to suparnik kojeg trebamo proći i vjerujem da ćemo osigurati kvalifikacijski susret za povratak u Svjetsku skupinu", dodao je Prpić.

Vezane vijesti

Hrvatskoj bi pobjeda donijela priliku da već iduće godine u kvalifikacijama izbori povratak u Svjetsku skupinu, od koje smo se proteklog vikenda oprostili wimbledonskim porazom od Britanaca.

Ukoliko se probije do kvalifikacijskog susreta, hrvatska reprezentacija bit će u društvu još sedam momčadi iz prvog razreda zonskih natjecanja (euroafrička, američka i azijsko-pacifička zona), kao i osam gubitnika u prvom kolu Svjetske skupine u idućoj godini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!