Rukomet

Podravka projurila derbijem

www.koprivnica.net • četvrtak, 04.10.2007.

Nije bilo previše dvojbi oko pobjednika hrvatskog ženskog rukometnog derbija. Podravka je bila bolja ekipa i bez većih problema u "vječitom derbiju" svladala zagrebačku Lokomotivu s visokih 35:27...

PODRAVKA VEGETA - LOKOMOTIVA 35:27 (19:13)

KOPRIVNICA - Sportska dvorana Gimnazije Fran Galović. Gledatelja 600. Suci: Posavec i Sokol (obojica Varaždin).

PODRAVKA VEGETA: Stančin (0+1), Jelčić (12+2); Hrgović, Kožnjak 2, Palčić1, Todorovska 3, Lovrak 3, Zebić 3, Gaće 4, Horvat 3, Franić 4(2), Pasičnik 4, Bulath 7(2), Tatari 1. TRENER: Zdravko Zovko.

LOKOMOTIVA: Grubišić (9+1), Zeljko (4); Kosanović, Golubić, Čop, Peraica 3, Penezić 4, Vrkljan, Pušić 3, Knježević 4(2), Milanović-Litre 1, Starček 5(2), Lovrić 7, Vrdoljak. TRENER: Josip Šojat.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(4), Lokomotiva 7(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 10 min. (Tatari 2+2, Bulath 2+2, Palčić), Lokomotiva 4 min. (Starček, Penezić).

IGRAČICA UTAKMICE: Anita Bulath (Podravka Vegeta).

Doduše, samo otvaranje utakmice nagovještavalo je da bi moglo biti i drugačije, jer Lokomotiva je u četvrtoj minuti imala vodstvo od 1:4, ali Lokosice su dominirale samo u prvih deset minuta. Tad Podravka izjednačava rezultat, a ubrzo ga i preokreće u svoju korist.

U 17. minuti bilo je 10:10, a na poluvremenu 19:13 za domaće. Zdravko Zovko imao je veću mogućnost izbora, stalno je uvodio nove, svježe igračice koje su uglavnom ispunjavale njegove zadatke. S druge strane, Lokomotivin trener Šojat nije na klupi imao djevojke koje bi mogle uskočiti kako bi rasteretile prvu sedmorku.

To je Podravka dobro koristila, i predvođena sjajnom Anitom Bulath stigla do sigurne pobjede, koja je potvrdila da im u Hrvatskoj trenutno nema ravnih. Sve su igračice dale svoj doprinos, a uz Bulath su raspoložene bile i Jelčić, Kožnjak, Lovrak, Gaće, Pasičnik i Tatari. S druge strane samo Penezić i Lovrić, premalo za eventualni podvig Lokomotive u novoj koprivničkoj dvorani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!