Nogomet

Modrić: "Novi cilj - proljeće u Europi"

Zoran Zdelar • petak, 05.10.2007.

Trijumfalan povratak u Zagreb i današnju trijumfalnu konferenciju za novinare s kapetan Lukom Modrićem malo tko je očekivao. No, Dinamo je stigao u Amsterdamu do jedne od najvećih pobjeda u svojoj povijesti i po drugi puta su se Modri plasirali u Ligu Uefe. Kapetan momčadi je, jasno, prezadovoljan i pun pohvala za svoje suigrače…

Iako je glavni cilj sezone ostvaren, klub je produljio život u Europi najmanje do 19. prosinca, čini se da su porasli apetiti Modroj momčadi i nema razloga da ne pokušaju doći i do toliko željenog proljeća u Europi. "Nećemo se zadovoljiti samim ulaskom u Ligu Uefe. Želimo prezimiti u Europi, to nam je novi cilj. Igraju se četiri utakmice, a tri kluba iz skupine idu dalje. Ne znam tko će nam biti u skupini, ali mislim da imamo objektivne šanse da prođemo u drugo kolo", kazao je Modrić.

Gotovo nitko nije vjerovao da će Dinamo slaviti u Amsterdamu, a pogotovo slaviti rezultatom koji bi ih odveo dalje i ostavio Ajax bez Europe, no pravo malo čudo se dogodilo. "Mnogi nisu vjerovali u nas i samim time nam je ovaj uspjeh još slađi. Stvarno smo odigrali jednu vrhunsku utakmicu. Bez sumnje, ovo je najbolja utakmica naše generacije. Pokazali smo inat i veliki karakter, a Ajax nije bio najbolji, jer im mi to nismo dozvolili. Jedanaesterac koji sam realizirao samo nas je dodatno podigao, a tijekom igre osjetio sam da je samo pitanje vremena kada ćemo postići pogodak. Iako je trener tražio u obje utakmice jednako od nas, samo smo u Amsterdamu uspjeli ispuniti njegove zahtjeve", rekao je kapetan Dinama.

Slijedi već u nedjelju najveći hrvatski derbi, Dinamo odlazi na Poljud poljuljanom Hajduku koji je visoko poletio tijekom priprema, ali ubrzo zato i još niže pao. "Idemo na pobjedu, a vjerujem da ćemo se do nedjelje osvježiti i da na Poljudu nećemo biti umorni. Pokazat ćemo svoje pravo lice. Mene boli skakačko koljeno lijeve noge, ali nema vremena za potrebnu terapiju od dva tjedna. U najvažnijem smo dijelu sezone i moramo ići do kraja, a odmarat ćemo se kasnije. Hajduk je u velikoj krizi, a mislim da im je ovaj derbi došao u vrlo dobro vrijeme. Kao i u svakom derbiju, favorita nema, ali mi smo kvalitetniji. Imamo velikih razloga za zadovoljstvo, ali ne smijemo pasti u euforiju pred susret s Hajdukom."

Pobjeda od 3:2 mogla je biti i znatno uvjerljivija, ali mnogi smatraju kako se time ne treba zanemarivati unatoč tome što je Ajax u jednom dijelu drugog poluvremena bio nešto bolja momčad. "Ne bih rekao da su nas pritisnuli u drugom dijelu utakmice, iako je postojao jedan manji pressing s njihove strane u trajanju od nekih 15 minuta. Nisu uspijevali razviti nekakvu igru, već su s dugim loptama pokušali dohvatiti zaostatak, a o njihovom očaju dovoljno govori i to što se Stam preselio iz obrane u napad."

Nepobitno, junak večer je mladi napadač Mario Mandžukić koji je odigrao najbolju utakmicu svoje karijere, a dok mu je svoju zahvalnost izvršni dopredsjednik kluba iskazao darovavši skupocjen sat, Modrić se zadržao "samo" na riječima. "Onakve golove u Amsterdamu može dati samo pravi napadač, a Mandžukić je fenomenalan. Možda ćete misliti da pretjerujem, ali smatram ga jednim od najboljih napadača u Europi. Znao sam i prije da je kvalitetan dok je igrao u Zagrebu jer nam je uvijek stvarao probleme, a nadam se da mu ove moje riječi neće predstavljati nikakvo opterećenje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!