Rukomet

Vrijeme za prve bodove

Vedran Stilin • nedjelja, 07.10.2007.

Rukometaši Croatia osiguranja danas u 17:45 imat će premijerni ovosezonski nastup pred svojom publikom u Ligi prvaka. U goste im stiže makedonski prvak Vardar koji već ima dva osvojena boda slavljem u prvom kolu protiv švicarskog Kadetten Schaffhausena…

Nakon nespretno izgubljenog susreta prije nešto više od tjedan dana u Leonu, rukometaši Croatia osiguranja okreću se novim europskim izazovima. Na redu je dvoboj protiv makedonskog Vardara na domaćem parketu Ledene dvorane Doma sportova.

U tom susretu sve osim pobjede hrvatskog prvaka bilo bi veliko iznenađenje jer igračka snaga, bogatija povijest i velika podrška s tribina je na strani naših rukometaša koji bi prema svemu sudeći trebali doći do prvih ovosezonskih bodova u Ligi prvaka.

Slika 1 od 2.
Foto: Dragan Kovač

Naravno ne treba nikoga podcjenjivati, tako niti klub koji je prije tjedan dana svladao vrlo dobri švicarski Kadetten Schaffhausen na domaćem parketu 27:26. U tom susretu posebno se istaknuo Srbin Nemanja Pribak s 11 postignutih pogodaka.

Ipak, snaga ove momčadi leži u momčadskom duhu i kompaktnosti jer prava je istina da u njihovoj igri nećete vidjeti previše atrakcije koliko borbenosti i čvrste igre kako bi u konačnici došli do pozitivnog rezultata. U svom sastavu nemaju velikih zvijezda, a ona najveća sjedi na klupi. Riječ je o stručnjaku Veselinu Vujoviću koji je svjestan da u Zagrebu nema što izgubiti, ali se nada kako bi u susretima na domaćem terenu njegov sastav mogao iznenaditi i tako izboriti plasman u drugi krug Lige prvaka.

Osim Vujovića, treba naglasiti kako i jedan banjalučki Hrvat brani boje ovog kluba. Doslovno brani jer riječ je o vrataru Mariju Blaževiću u kojega Vujović ima puno povjerenje iako u posljednje vrijeme ne brani u velikoj formi.

S druge strane o Zagrebu je već sve poznato, moćni sastav spreman za velike domete. Od nedavno predvođen Linom Červarom koji je naglasio kako će se ova momčad s utakmicama u Europi postajati sve jača. Prvi korak ka tom cilju zove se Vardar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!