Liga prvaka - Skupina C, 3. kolo, 13.10.2007.
Kadetten
Kadetten 31:27 RK Zagreb
RK Zagreb

Neće pa neće

Vedran Stilin • subota, 13.10.2007.

Rukometaši Croatija osiguranja doživjeli su još jedan šok u Ligi prvaka. Nakon startnog poraza u Leonu i remija u Ledenoj dvorani protiv Vardara, danas su poraženi na gostovanju kod švicarskog Schaffhausena...

Poraz u prvom kolu na gostovanju u Španjolskoj bio je u neku ruku očekivan, remi u drugom kolu u Ledenoj s Vardarom neugodno iznenađenje, dok bi poraz u trećem kolu na gostovanju u Zürichu zapravo mogli okarakterizirati kao novom pljuskom svojim navijačima.

Čini se kako će san o velikim stvarima u Europi ostati nedosanjan jer novim porazom Croatia osiguranje stavljeno je u nezavidan položaj traženja prolaska u drugi krug Lige prvaka. Točnije, to više nije nezavidan položaj već gotovo nemoguća misija jer je u prva tri kola prokockano gotovo sve što se moglo izgubiti te ih čeka paklenih 180 minuta u nastavku natjecanja ukoliko žele vidjeti kako Liga prvaka izgleda u proljeće.

Početak utakmice nije dao to naslutiti jer je u prvim minutama momčad Line Červara stigla do uvjerljivih 0:4 na krilima trostrukog strijelca Bičanića i Duvnjaka. Tada je sve polazilo za rukom gostujućim igračima koji su samo u nekim trenucima dopuštali nemoćnoj momčadi našeg stručnjaka Gorana Perkovca da se približi na prihvatljiviji zaostatak.

Prvih 30 minuta tako je okončano vodstvom Zagreba 17:14, a za taj rezultat najviše zasluga idu nezadržljivom Lazarovu s čak sedam postignutih golova uz kojega treba spomenuti i vrlo dobru prezentaciju Jerkovića.

Nastavak donosi novo lice Croatia osiguranja, nažalost ono koje smo već naviknuli gledati ove sezone jer nemoć je ponovno isplivala na površinu. Točnije, uspjevali su je skrivati 15-ak minuta drugog dijela kada su još uvijek imali rezultatsku prednost u svojim rukama, ali na žalost tada stiže osveta u liku i djelu Raresa Jurce.

Često osporavani Rumunj još prošle sezone nosio je zagrebački dres, dok od ove nosi onaj švicarskog prvaka i kao da je upravo u ovom susretu odlučio pokazati zašto je bila pogreška olako ga pustiti. S njemu neuobičajenog desnog krila doslovno je sve trpao u mrežu nemoćnog Šole za odvajanje domaćina na iznenađujućih 27:24.

U tim trenucima postojala je samo jedna momčad na terenu, dok se onaj goropadni Zagreb skrio u mišju rupu ponajviše zahvaljujući umoru jedinog raspoloženog igrača, Lazarova.

Mini šok terapija s klupe i agresivnija obrana u narednim minutama gotovo da je uspjela iznenaditi domaće rukometaše, međutim CO je s takvom igrom uspio samo doći do 27:26 kada ponovno kreće njihov crni niz za novo veliko razočaranje konačnim rezultatom 31:27.

Junak susreta svakako je bio Jurca zabivši u posljednjih 15 minuta susreta svih svojih šest pogodaka, a isto toliko je dodao mladi Liniger. Na drugoj strani već nekoliko puta spomenuti Lazarov (deset golova) nije imao pravu podršku svojih suigrača te ih u narednim tjednima čeka paklen posao ukoliko žele vidjeli drugu fazu natjecanja Lige prvaka.

Liga prvaka, treće kolo:
Kadetten Schaffhausen - Croatia osiguranje 31:27 (14:17)

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Abanca Ademar Leon28:21Vardar Skoplje
Kadetten31:27RK Zagreb
1Abanca Ademar Leon 6171:159+129
2Kadetten 6179:174+55
3RK Zagreb 6169:167+25
4Vardar Skoplje 6161:180-195

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!