Nogomet

Skupina E: Sigurna Engleska

Goran Tomičić • subota, 13.10.2007.

Osim dvoboja Hrvatske i Izraela u našoj skupini odigrana je još samo jedna utakmica. Engleska na Wembleyu nije imala problema protiv Estonije, te sigurnom pobjedom održala prednost ispred Rusije...

Već u drugoj minuti Lindpere je mogao šokirati Englesku, no njegov udarac odlazi kraj gola. Englezi su poveli u desetoj minuti, kad je Richards sjajno ubacio s desne strane, a Wright-Phillips je odlično primio loptu i snažnim udarcem svladao istrčalog Pooma. Osam minuta kasnije Rooney je pokušao iz daljine, ali njegov udarac odlazi nekoliko centimetara iznad gola.

Utakmica je odlučena u 30. minuti. Joe Cole je pronašao Owena, koji je sjajno ostavio loptu za Rooneya, a napadač Manchester Uniteda je sjajnim udarcem iz daljine svladao vratara Estonije. Bio je to prvi pogodak Rooneya za Englesku nakon susreta protiv Hrvatske na Europskom prvenstvu u Portugalu 2004. godine.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Već tri minute kasnije Engleska je postavila konačnih 3:0. Rahm je pokušao glavom izbiti ubacivanje Ashleya Cola, ali neobranjivo je pogodio desni donji kut svoga gola. U 47. minuti ozlijedio se Ashley Cole, a zamijenio ga je Phil Neville. Do kraja utakmice domaći nisu imali problema u kontroli igre.

Hrvatska vodi na ljestvici s tri boda više od Engleske i u slučaju da Gordi Albion u srijedu neporažen napusti Rusiju naša reprezentacija će postati sudionik Europskog prvenstva.

Skupina E, rezultati:
Engleska - Estonija 3:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!