Rukomet

Premekana igra donijela poraz

Ivana Strahija • petak, 19.10.2007.

Pipo je u prošlom kolu ubilježio prvi ovosezonski poraz, mlada ekipa Moslavine zaustavila je niz od šest pobjeda čakovečkih prvoligaša. Šef kluba Željko Kavran vjeruje da se poraz može svesti na dva razloga: igrački i sudački.

Utakmica s kutinskom Moslavinom imala je dva tragičara, vratara Marina Šegu i mladog Luku Rakovića, po mišljenju Željka Kavrana: "Šego je inače fenomenalan vratar, no on je u šest utakmica spašavao čakovečku obranu, pa je ona trebala pomoći njemu kad je imao loš dan. Uz to, Raković je kod 28:26 u čistoj kontri pogodio stativu."

Bitan je utjecaj imao i sudački par, čije pogreške Kavranu nisu bile jasne: "To je eminentni sudački par, pa mi nije jasno kako su kod 31:29 propustili vidjeti igrača koji je stajao u četiri metra, i svejedno priznali gol. Isto su tako kod jedan razlike dosudili domaćima sedmerac, u stvari, sve su sporne sudačke odluke bile u korist Kutine. Dakako da to ne amnestira igrače Pipa, ali treba spomenuti", zaključuje Kavran.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Davor Varga, kapetan čakovečkih prvoligaša, složio se da za slabu igru opravdanja nema: "Jednostavno smo igrali premekano, posebice u obrani, a uz promašene zicere to je rezultiralo porazom."

Situacija u momčadi unatoč porazu nije tragična, već je napravljen i novi plan rada prema kojem od osam utakmica koje slijede Pipo mora osvojiti pun plijen na domaćinskim susretima i najmanje četiri gostujuća boda.

Prva će prepreka Pipu biti Metković kojeg ugošćuju ove subote: "Naši su gosti mlada ekipa, koja doduše ima velike oscilacije u igri iz kola u kolo. Doći će u Čakovec rasterećeni, što je za njih veliki plus", objašnjava kapetan Varga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!