Rukomet

Kiel upotpunio riznicu

Petar Plevnik • nedjelja, 21.10.2007.

Pobjedom u finalnom susretu nad Celjem Pivovarnom Laško, rukometaši Kiela po prvi su put u povijesti osvojili naslov pobjednika europskog Superkupa te tako osvojili sve što se u Europi i Njemačkoj osvojiti dalo...

Njemačko prvenstvo, njemački kup, njemački Superkup, Liga prvaka i sada europski Superkup impresivna je niska trofeja koju su rukometaši Kiela ove godine osvojili pod vodstvom Zvonimira Serdarušića.

Iako su u Celje doputovali bez dva ponajbolja igrača, ozlijeđenih Nikole Karabatića te Filipa Jiche, i samo sedam igrača (plus dva vratara), Zebre su preko HSV-a u polufinalu te Celja u finalu još jednom potvrdile da su i u ovako okrnjenom izdanju najbolji europski sastav.

Gotovo od samog početka finalnog susreta Kiel je bio u vodstvu, uglavnom od pogotka ili dva prednosti, da bi u posljednje tri minute prvog dijela Nijemci napravili seriju od 5:1 i na odmor otišli sa visokih 23:17. Dominacija europskog prvaka nastavila se i u nastavku; sve do 54. minute Kiel je imao devet pogodaka razlike, da bi nešto opuštenijom igrom u posljednjim minutama dopustili Celju da ublaži poraz na konačnih 38:34.

Uz standardno odličnog Omeyera sa 17 obrana, prvo im u redovima Kiela bio je Slovenac Kavtičnik sa 10 pogodaka, dok je iskusni Lövgren zabio devet. Kod domaćina 10 pogodaka Kokšarova, dok su Igor Kos i Renato Sulić zabili po dva pogotka.

U susretu za treće mjesto HSV je sa 31:27 bio bolji od Magdeburga. Magdeburg je trećeg mjesta koštao upravo njihov bivši vratar Bitter sa 16 obrana, dok je Lindberg postigao 11 pogodaka. Kod Magdeburga šest pogodaka Jureckog.

Europski Superkup 2007., finale: Celje PL - Kiel 34:38

Europski Superkup 2007., susret za treće mjesto: Magdeburg - HSV 27:31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!